6 de juny del 2014

El govern de Tortosa afirma que ja ha executat el 90% de les accions previstes al Pla d'Actuació Municipal


TORTOSA (Baix Ebre).- Quan falta només un any per completar l'actual mandat municipal, l'equip de govern de Tortosa ha presentat aquest divendres l'estat d'execució del Pla d'Actuació Municipal (PAM), el full de ruta que defineix les accions que té previst executar durant els quatre anys classificades per anualitats i per regidories. Segons el govern de CiU, tres anys després, el grau de compliment del PAM és del 90,38 per cent. El document preveia 420 actuacions per a aquests tres primers anys, que s'han vist incrementades en 86 durant l'últim any, al temps que se n'han suprimit 7. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha expressat la seua satisfacció per l'elevat grau d'acompliment del PAM i ha refermat la seua voluntat d'executar totes les actuacions previstes en l'últim any de mandat.

Quant a les actuacions descartades, l'alcalde n'ha posat d'exemple algunes com l'aparcament soterrat de la plaça Mossèn Sol, que ha derivat en nova actuació amb el projecte d'urbanització de la mateixa plaça. Altres actuacions descartades són fruit de normatives superiors, com la impossibilitat de donar compliment al compromís de constituir l'EMD dels Reguers, per la nova llei de Racionaliltzació i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) impulsada pel Govern de l'Estat. Tampoc pot prosperar, de moment, la possibilitat que Tortosa puga acollir-se a una nova Llei de Barris, amb el barri de Sant Jaume, fins que no torne a haver una nova convocatòria. Respecte a altres projectes com l'adquisició d'habitatges i locals davant la Catedral, l'alcalde ha dit que es continua avançant i negociant amb els propietaris. Pel que fa al projecte del complex d'aigües, Bel ha recordat que s'està en la fase d'intercanvi d'informació amb els portaveus municipals.

D'altra banda, al llarg d'aquests tres primers anys del mandat s'han incorporat noves actuacions, però ha estat en l'últim exercici quan s'ha produït el registre més important (86). L'alcalde ha recordat que l'adopció de noves accions demostra el dinamisme del PAM i la proactivitat de tot l'equip de govern, ja que estan repartides en totes les àrees de gestió i afecten tots els barris i pobles del municipi. Entre les noves actuacions hi ha la redacció del Pla Especial del centre històric Fase I, la pavimentació de diversos carrers al barri de Remolins, la creació d'un aparcament en superfície de 40 places al barri de Sant Llàtzer, la implantació del sistema de telelectura de comptadors d'aigua, l'acord amb la comunitat islàmica per al trasllat del centre de culte, les noves adquisicions de cases de la Catedral o el sanejament del barri jueu a Remolins.

També s'ha incorporat al PAM la rehabilitació de vestidors a l'Estadi Municipal Josep Otero, una nova vorera entre la plaça de l'Escorxador i el parc de la Fira, la connexió amb carril bici de les estacions de tren i bus amb la via verda, la posada en funcionament del casal de joves dins del programa 6/16, un campus d'estiu per a joves, l'adquisició de pantalles interactives per a la nova oficina de turisme a l'antic escorxador, la consolidació del programa de recollida d'aliments conjuntament amb les entitats socials del municipi, la posada en marxa d'una campanya de promoció del comerç al nucli antic, l'arranjament de tota la plaça del Teatre Auditori, els treballs per millorar els problemes d'inundabilitat al carrer Barcelona i la plaça Unió,l'acció promocional "Dissabtes al Renaixement", la implantació de l'e-factura, la consecució del segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació municipal, la introducció de la tarificació social de l'aigua, les bonificacions socials en taxes i impostos, l'adquisició de desfibril·ladors per als equipaments esportius, la creació del Consell Assessor del Museu o el nou festival A Cel Obert.

A més, també han volgut destacar la campanya cívica contra els aparcaments damunt les voreres. Però al marge de les actuacions incorporades en l'últim exercici, el PAM ha anat avançant amb els projectes previstos en l'anualitat i àrea corresponents. Entre aquestes, bé finalitzades o en execució durant aquest 2014, hi ha la urbanització integral del carrer David Ferrando, la finalització de les obres d'ampliació de la capacitat de desguàs del barranc de la Llet, l'imminent inici de les obres d'urbanització dels carrers Montcada, Bonaire i la plaça Montserrat, l'externalització del contracte de l'enllumenat, la nova seu d'Aigües de Tortosa, la recuperació del Premi de Pintura Gimeno, una nova zona de lleure al Passeig de Ribera, la creació de nous quilòmetres de carril bici en el conjunt de la ciutat, la senyalització del Camí de Sant Jaume, la connexió dels instituts Joaquim Bau i de l'Ebre amb la via verda amb carril bici o la implantació de la fibra òptica.


Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta