6 de juny del 2014

El nucli antic de Tortosa celebra dissabte la tercera edició de l’ArtXiBarri



TORTOSA (Baix Ebre).- Els carrers dels barris del nucli antic de Tortosa s’ompliran aquest dissabte amb les activitats de l’ArtXiBarri 2014, la tercera edició d’una jornada festiva per afavorir la cohesió social i la convivència. De fet, l’ArtXiBarri s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultrual que impulsa l’obra social de “la Caixa” arreu de tot l’Estat espanyol. En el cas de Tortosa, aquesta iniciativa està promoguda per la Xarxa per la convivència l’entitat ACISI i l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. Però l’ArtXiBarri és possible gràcies a la implicació i la dedicació de diverses associacions, entitats, professionals i veïns i veïnes de Tortosa, que des de fa quatre anys treballen junts per impulsar un procés comunitari per la millora de la convivència i la cohesió socials als barris. També per ajudar a visualitzar positivament els barris del nucli històric de Tortosa. Així ho ha explicat una de les organitzadores, Alba Pallisé, durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

Una de les novetats de l’ArtXiBarri d’enguany és la Rua Desperta-barris, que a les 10.30 del matí i a les cinc de la tarda servirà de reclam per apropar la gent cap al nucli antic. Es tracta d’un grup de batucada format per una vintena de joves de diverses cultures i orígens, que s’han conegut i s’han relacionat gràcies a aquest projecte musical. Un dels voluntaris de l’ArtXiBarri, el músic cubà Ricardo Sierra, ha destacat que els joves no es coneixien, i que han anat compenetrant-se els uns amb els altres. De la mateixa manera, també han funcionat molt bé els tallers previs que van fer-se a les escoles.

Durant la jornada, l’ArtXiBarri proposa una sèrie d’activitats per gaudir de les relacions de convivència tot sols, en grups o en família, en els diversos espais del nucli antic. A partir de les onze del matí començarà un programa d’actes en què tornen a destacar la gimcana amb pistes per redescobrir el nucli històric de Tortosa, o bé la pintada col·lectiva d’un mural, que enguany es farà a l’escola de La Mercè. També al barri del Rastre, a la plaça Mossèn Sol, hi haurà un circuit d’habilitats. I a la plaça de la Cinta, un photo booth per poder fer-se fotografies i, al migdia, els contacontes dels iaios i iaies del projecte Vincles. La jornada es completa amb bàsquet a la plaça de Sant Jaume i un dinar comunitari a la plaça de la Immaculada de Remolins; música i gegants al barri de Santa Clara; i tallers de sound painting i de teatre a la plaça de l’Absis de la Catedral. A més, l’ArtXiBarri també coincideix amb el final de la ruta de tapes Sabors del Nucli Antic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta