4 de juny del 2014

El Parlament insta el govern a regular abans del novembre les festes amb bous per a turistes a l'Ebre


BARCELONA.- La comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha aprovat aquest dimecres a la tarda al Parlament que abans del mes de novembre es trobarà una solució per regular les activitats pròpies de les ramaderies de bous de les Terres de l’Ebre, incloses les ‘tientes’ per a turistes. D’una banda, es debatia una primera proposta de resolució del Partit Popular per resoldre el buit legal que ha provocat que un jutge de Barcelona, a instàncies d’una entitat animalista, haja prohibit cautelarment les festes amb bous per a turistes. Aquesta proposta del PP ha estat rebutjada.

En canvi, s’ha votat afirmativament una altra proposta de resolució signada conjuntament pel PSC, el PP i Ciutadans, a la qual també s’hi han sumat ERC i CiU a través d’una esmena presentada per la federació nacionalista. Per la seua banda, ICV-EUIA s’ha abstingut advertint que el problema de fons és la prohibició de les curses de bous a Catalunya i la falta de concreció de la llei de regulació de correbous. En aquest cas, la proposta esmenada compromet el Parlament a instar al govern català a regular com a màxim al mes de novembre, de la manera que considere més oportuna, les actuacions pròpies de les explotacions ramaderes de bestiar boví brau que majoritàriament es concentren a l’Ebre.

 A la comissió parlamentària han assistit, entre d’altres, els alcaldes d’Alfara de Carles i Aldover, el primer tinent d’alcalde de Xerta, a més del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès. Entre el públic també hi havia representants de les ramaderies d’Alfara de Carles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta