17 de juny del 2014

Els mitjans aeris es reincorporen a l'extinció del foc de Tivissa, que ja ha calcinat unes 600 hectàrees


TIVISSA (Ribera d'Ebre).- Els mitjans aeris s'han reincorporat aquest dimarts a primera hora del matí, coincidint amb la sortida del sol, en les tasques d'extinció de l'incendi de Tivissa, que fins aquesta passada nit havia calcinat 600 hectàrees de vegetació. A més, sobre el terreny, hi treballen una seixantena de dotacions terrestres -40 camions d'aigua i 20 vehicles lleugers-, segons han informat els Bombers de la Generalitat. D'altra banda, un total de 19 persones desallotjades de casa seua com a conseqüència de l'incendi han hagut de passar la nit a l'alberg de Tivissa.

A primera hora, ha començat una reunió de comandaments dels Bombers per fixar l'estratègia d'avui per atacar el foc. La Direcció General de Protecció Civil va activar aquest dilluns a la tarda la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat), davant dificultats en les tasques d'extinció, la durada del propi incendi superior a les 24 hores i les previsions de que s'allargui la seva extinció. L'Ajuntament de Tivissa també ha posat el seu pla d'actuació municipal per incendis forestals en fase de prealerta, i prohibeix l'accés a la serra de Tivissa.

A més a més, el dispositiu d'extinció compta amb membres de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), diverses patrulles del Cos dels Mossos d'Esquadra i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'han mobilitzat amb caràcter preventiu, així com amb efectius del Cos d'Agents Rurals i la col·laboració dels mitjans cedits pel Ministeri d'Agricultura.

Via ACN
Imatge Bombers de la Generalitat, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta