12 de juny de 2014

ERC desmenteix les acusacions de CiU sobre el sobrecost de les obres de Riumar


DELTEBRE (Baix Ebre).- El grup municipal d’ERC de Deltebre, al govern amb al PSC, ha volgut contestar les acusacions de CiU sobre el sobrecost de 700.000 euros a les obres d'urbanització de Riumar. Un sobrecost que el grup de l'oposició atribueix a la mala gestió de l'exalcalde, el republicà Gervasi Aspa, fins al punt que el convergent Lluís Solé va tornar a reclamar la seua dimissió en l'últim ple de l'Ajuntament. Segons Aspa, però, les acusacions "disten molt de la veritat". En aquest sentit, el portaveu d'ERC ha afirmat que els veïns de Riumar tenen dret a veure dignificada "aquella part del municipi que havia estat més abandonada, i que ara s'ha de convertir en l'emblema turístic" de Deltebre. Aspa ha negat rotundament les acusacions sobre la legalitat i transparència de les obres, i ha explicat que l'actuació urbanística ha seguit "fil per randa" els temps marcats per l'administració i l'assessoria jurídica i econòmica de l 'Ajuntament.

Així, Aspa ha explicat que, primer, es van aturar les obres de Riumar sobre la base d’uns informes en què s’exposava que l’empresa executora no estava fent-ho de manera correcta. Després, es van requerir informes per avaluar tant l’import de l’obra mal executada com el cost de reparar-ho i, segons Aspa, "no hi pot haver tardança en el requeriment econòmic, perquè tant la Diputació de Tarragona com els tècnics municipals, malgrat els seus esforços, van trigar força a tenir enllestits aquests informes". D’igual manera, segons Aspa, "es van respectar taxativament els terminis establerts perquè la unió temporal d'empreses (UTTE) executora de les obres elaborés i presentés els seus informes". Una vegada fets tots aquests passos, segons Aspa, "es van aplicar amb tota claredat les millores oferides a criteri de l’Ajuntament i segons l’oferiment de l’empresa en la licitació de l’obra".

Davant d’aquestes explicacions, les acusacions de "mala gestió i obscuritat" formulades des del grup de l’oposició, segons Aspa, "an quedat una vegada més en evidència". A més, el grup d’ERC de Deltebre també ha volgut desmentir rotundament les acusacions de sobrecost de l’obra. Segons els republicans, el cost de Riumar s’ha vist incrementat en 278.000 euros i, segons Aspa, "de la reclamació a la UTE Transcornejo-Canalitzacions Pagà s’espera recuperar un import de 328.000 euros, que és el cost de l’avaluació de l’obra mal executada i tornada a executar". "Ni de ben lluny han estat els euros que afirma CiU; de fet, és infinitament menor als sobrecostos que CiU ens va regalar a tots els ciutadans de Deltebre amb la construcció d’una piscina pavelló que va triplicar el seu cost original, i que va recaure en les costelles de tots els contribuents", ha recordat Aspa.

Imatge ERC Deltebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta