12 de juny del 2014

ERC presenta als ajuntaments de l’Ebre una moció per rebutjar la 'imposició' del regnat de Felip VI


TORTOSA (Baix Ebre).- El president de la federació de l’Ebre d’ERC, Gervasi Aspa, ha anunciat aquest dijous que el seu partit presentarà a tots els ajuntaments on té representació i als consells comarcals de les Terres de l’Ebre una moció en què "rebutja la imposició del regnat de Felip VI a la ciutadania". Aspa ha recordat que l’abdicació del rei Joan Carles I és una reacció davant la crisi institucional que viu l’Estat espanyol, i que té un doble objectiu. "D’una banda, s’intenta perpetuar una institució monàrquica caduca, retrògrada, prescindible i irresponsable constitucionalment; de l’altra, es vol avortar com sigui el procés democràtic d’autodeterminació de Catalunya".

Aspa ha deixat clar que "s’ha imposat per la via ràpida Felip VI, sense tenir en compte l’opinió de la ciutadania, sense cap debat de fons i impedint l’exercici del dret a decidir". El president de la federació dels republicans a l'Ebre ha defensat un model que iguali la ciutadania davant la llei, "perquè el poder mai no pot ser dinàstic sinó que s’ha de fonamentar sobre el principi democràtic i la voluntat popular". Aspa ha emmarcat el vot negatiu del seu partit al Congrés de Diputats en "la solidaritat que oferim als republicans espanyols, alhora que els demanem que ells respectin i donin suport a la consulta del 9 de novembre’" Segons Aspa, però, el més important per a ERC és "el compromís i la lleialtat amb una República catalana de ciutadans lliures, iguals i sobirans".

De fet, la moció republicana que es presentarà a les institucions de les Terres de l’Ebre defensa el dret a decidir, el referèndum del 9 de novembre i la República catalana, i s’hi inclouen quatre acords: el primer rebutja "la imposició del Regnat de Felip VI a la ciutadania, com a fórmula de pervivència d'una institució monàrquica caduca, retrògrada, prescindible i irresponsable constitucionalment"; el segon "exigeix a totes les institucions de l'Estat i al nou rei imposat respecte a la democràcia, respecte al dret a decidir el futur polític del poble català i a no utilitzar la llei ni la força per impedir la lliure expressió de la ciutadania a les urnes"; el tercer acord també exigeix el respecte de les institucions de l'Estat i de Felipe VI a la consulta del 9 de novembre. Per últim, la moció dóna suport que Catalunya esdevingui un nou Estat d'Europa, en forma de República catalana, basada en els principis de llibertat, igualtat i fraternitat.

A banda, Esquerra també presentarà a les institucions de les Terres de l’Ebre una moció en suport de Jaume Sastre, professor de secundària i membre de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, que des del dia 8 de maig de 2014 està duent a terme una vaga de fam en defensa de l’educació i per demanar al president de les Illes Balears que obri un procés de negociació amb l’objectiu de solucionar el conflicte educatiu en què estan immersos des de fa molts mesos a les Illes Balears.

Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta