3 de juny del 2014

Iniciativa promou una nova marca electoral per vertebrar una alternativa de govern a Tortosa




TORTOSA (Baix Ebre).- El president d’Iniciativa a Tortosa, David Jarque, ha anunciat aquest dimarts la creació d’una plataforma electoral que puga ser una alternativa vàlida a l’actual majoria absoluta de Convergència i Unió. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jarque ha avançat que Iniciativa està disposada a “sumar” en una nova marca electoral, al costat d’altres partits, entitats i col·lectius del municipi. Una nova candidatura de persones compromeses amb Tortosa que, per poder preparar amb garanties la campanya de les municipals del 2015, hauria d’estar enllestida al setembre d’enguany. En aquest sentit, Jarque ha remarcat que fa molt de temps que treballen per tirar endavant aquest nou projecte polític, i que aquest ja era seu principal objectiu abans d’assumir la presidència d’Iniciativa a Tortosa. De fet, ha assenyalat que la propera designació del candidat d’Iniciativa, a través d’un procés de primàries, no suposarà la proclamació del cap de llista de la nova marca electoral.

En la mateixa entrevista, Jarque ha afegit que l’objectiu és que el nou projecte electoral puga anar més enllà d’una suma de partits. Segons el president d’Iniciativa a Tortosa, aquesta alternativa política superarà l’esquema clàssic dels partits i serà “un nou subjecte polític” amb gent d’Iniciativa que se sumarà amb gent d’altres formacions, de moviment socials, i també persones que ara mateix ja no tenen cap afiliació política.

La nova marca electoral encara no té un nom definit, però Jarque ha assenyalat que tenen clar que els partits i moviments socials que hi participaran tindran “moltes coses en comú” per defensar un altre model i un altre projecte per a Tortosa.

Finalment, quant al procés de primàries a Iniciativa, Jarque ha confirmat que l’actual portaveu, Jordi Jordan, ha manifestat la seua intenció de recollir els avals necessaris per esdevenir candidat ecosocialista. En cas que hi hagi un altre candidat o candidata, les primàries es farien cap al 4 de juliol, però si només hi ha un aspirant es proclamaria automàticament als voltants del 23 de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta