11 de juny del 2014

Jeroni Castell, Nice Fruit, Enric Canut i Grup Balfegó, guanyadors dels IV Premis Gastronòmics Llorenç Torrado


TORTOSA (Baix Ebre).- El restaurant Les Moles d'Ulldecona, al capdavant del qual hi ha Jeroni Castell, ha guanyat el Premi Cuiners i Restauradors de la quarta edició dels Premis Gastronòmics Llorenç Torrado, que anualment concedeixen l'Ajuntament i Fira Tortosa. En la categoria Productors i Comerciants, el guanyador ha estat Nice Fruit. El premi Divulgadors se l'ha emportat Enric Canut. I, finalment, el nou premi Terres de l'Ebre ha estat per al Grup Balfegó. El proper diluns 16 de juny, a les 19 hores, es lliuraran aquests guardons en un acte institucional al Centre Cívic Ferreries, que estarà presidit per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel president de Fira Tortosa, Emili Lehmann. L'acte començarà amb una xerrada del gastrònom Pep Nogué sobre la trajectòria de Llorenç Torrado.

En la seua quarta edició els Premis gastronòmics Llorenç Torrado seran novament un reconeixement a professionals i empreses dels Països Catalans que amb la seua feina contribueixen a posar en valor la gastronomia del nostre país, bé sigui des de la cuina i la restauració, des de la producció i l'elaboració de productes alimentaris de qualitat, o des de la formació i la divulgació. L'Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa, organitzadora de la fira biennal Festast, Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, van instituir aquests Premis ara ja fa quatre anys, juntament amb la família Torrado, amics i col·laboradors, i de col·lectius del món de l'alimentació i la gastronomia. Al llarg d'aquestes quatre edicions, s'ha comptat amb la col·laboració d'un ampli ventall de professionals com a integrants de la Comissió Tècnica dels Premis, que en aquesta edició ha proposat més d’un centenar de candidats que han esdevingut finalistes i, en darrera instància, premiats a criteri del Jurat dels Premis.

En la sessió de la Comissió tècnica celebrada el dia 12 de maig a Barcelona, els membres assistents van presentar els seus candidats i van deliberar sobre les 36 candidatures proposades. En votació secreta i mitjançant diverses eliminatòries, es van determinar els dotze finalistes (tres per categoria), sobre els quals el Jurat va deliberar en la seva sessió del 28 de maig a la seu de Prodeca. Els premiats en cadascuna de les categories rebran una cullera de fusta de boix. Les obres originals estan creades per l’artesà Gregorio Serrano, del Pinell de Brai, poble del qual era originari l'avi de la família Torrado.

 Llorenç Torrado va morir l’estiu de 2007. Periodista i gastrònom, havia col·laborat en programes de ràdio i de televisió, tant a TVE com a TV3, més concretament a “Els matins de TV3", on conduïa la secció “Cuina de mercat”. Autor de nombrosos llibres sobre cuina, entre els quals “Per una nova cultura del menjar” o “La dieta mediterrània ”, va col·laborar també amb molts altres autors destacats de la gastronomia catalana, així com en articles i col·laboracions de publicacions especialitzades.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta