11 de juny del 2014

Joan Caball (UP) avala les oportunitats d'EbreBiosfera però dubta molt de BCN World


TORTOSA (Baix Ebre).- El coordinador nacional de la Unió de Pagesos ha volgut contraposar aquest dimecres l’oportunitat que representa la Reserva de la Biosfera amb els dubtes que genera el projecte BCN World. En una entrevista a Canal 21 Ebre, Joan Caball ha afirmat que, més enllà de l’interès turístic del projecte d’EbreBiosfera, el que cal reclamar és que siga compatible amb les pràctiques agràries que, precisament, han permès que les Terres de l’Ebre hagin estat reconegudes amb aquesta figura per part de la Unesco. En canvi, el dirigent del sindicat agrari ha posat en dubte que el complex d’oci i joc que s’ha de construir al costat de Port Aventura siga el tipus de projecte que ha de traure Catalunya de la crisi. De fet, Caball ha recordat que la Unió de Pagesos va estar en contra del projecte d’EuroVegas que s’havia plantejat al parc agrari del Baix Llobregat.


Tractorades contra el nou PDR 

Caball ha anunciat aquest dimecres, des de Tortosa, la convocatòria d’una sèrie de tractorades arreu del territori català. Les protestes es faran entre els 20 i el 21 de juny, per rebutjar la proposta del nou Pla de Desenvolupament Rural (PDR) que ha presentat el Departament d’Agricultura, una planificació per als anys 2014-2020 que retalla en un 23% el pressupost anterior i que, segons els sindicat agrari, no atén els reptes i les necessitats del sector per compensar les mancances del mercat. I és que el pressupost del nou PDR serà de 810,4 milions d’euros, mentre que l’anterior superava els 1.058 milions. De fet, el sindicat remarca que la millora de les perspectives econòmiques que les mateixes administracions preveuen per als propers anys hauria de quedar reflectida en el pressupost del PDR.

Caball ha afirmat que la Unió de Pagesos han trobat a faltar més diàleg amb la conselleria, i que les mobilitzacions han de servir per donar arguments al debat de política agrària que ha de fer-se al Parlament durant la primera setmana de juliol. En la mateixa entrevista, Caball ha insistit que el nou PDR hauria de servir per garantir la modernització del camp o el suport als joves agricultors. També la creació de sistemes de mutualització per compensar situacions de risc o caigudes de preus, com passa ara mateix amb els cítrics, així com els ajuts agroambientals per a sectors com l’arròs. Segons el coordinador nacional de la Unió de Pagesos, el sindicat defensarà un PDR amb un pressupost mínim de 1.058 milions i amb unes altres prioritats que les que ha marcat la conselleria d’Agricultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta