12 de juny del 2014

La justícia reforça la posició de l'Ajuntament de Batea en el conflicte pel centre de rehabilitació


BATEA (Terra Alta).- La justícia ha donat la raó a l'Ajuntament de Batea, tot denegant la suspensió cautelar del decret d'alcaldia que ordenava el tancament del centre de rehabilitació gestionat per la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI. La titular del jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha denegat la demanda d’adopció de mesures cautelars realitzada per la fundació, i ha avalat la resolució en què l'alcalde, Joaquim Paladella, ordenava a la Fundació el cessament de l’activitat de rehabilitació per no tenir llicència. En els raonaments jurídics de l’auto, al qual ha tingut accés Canal 21 Ebre, la jutgessa defensa que han de prevaldre els interessos públics per davant dels interessos privats, cosa que es concreta “en el deure de l’administració pública demandada”, que en aquest cas era l’Ajuntament de Batea, “de vetllar pel correcte funcionament de les activitats classificades i per tant, d’impedir el funcionament d’aquelles que s’exerceixen, com aquí succeeix, de forma clandestina”.

Així mateix, l’auto continua argumentant que “d’atorgar-se la mesura cautelar s’estaria perjudicant a terceres persones usuàries del centre sociosanitari, moltes d’elles amb mobilitat reduïda, a les quals se les posaria en risc d’haver d’anar a unes instal·lacions -les de Fundació-, que segons els informes dels serves tècnics municipals, no compleixen la normativa tècnica en matèria de seguretat contra incendis, accessos i aforament del centre”.

Davant de la decisió de la jutge, l’Ajuntament de Batea ha emès aquest dijous un comunicat en què asseguren que de l’auto es desprèn que el fet de no complir amb la resolució de l’alcalde és del tot “il·legal”, i que la mesura adoptada per l'Ajuntament està en vigor. Per tant, assenyalen que continuar realitzant l’activitat de rehabilitació a les instal·lacions de la Fundació Terra Alta segle XXI és “il·legal”, i que “el què està fent la Fundació, amb l’aval del departament de Salut, és desenvolupar una activitat clandestina que l’Ajuntament no pot permetre”.

Així les coses, el govern municipal de Batea reclama amb urgència l’assumpció de responsabilitats polítiques d’aquells que amb la seua actuació han propiciat aquesta situació, “sense pensar en cap moment en la legalitat i l’interès i seguretat de les persones”. També reclama tant a la Fundació, com al departament de Salut, i al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, “el compliment immediat de la legalitat”. En cas contrari, l’alcalde de Batea ha afirmat que “els donaran motius per clausurar el centre”. En aquest punt, en el comunicat, el govern municipal de Batea ofereix “diàleg i tot el seu recolzament i esforç per assolir una solució a l’assumpte, en la que els principals beneficiats siguin les persones que necessiten el servei, i que d’acord amb l’obligació de tots, sigui millor, legal i la que doni total garantia a les persones”.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta