12 de juny del 2014

La MUCE Terres de l'Ebre serà present a la manifestació de Somescola a Barcelona


TORTOSA (Baix Ebre).- La plataforma del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de les Terres de l'Ebre s'ha sumat a la convocatòria de Somescola per a la manifestació del proper dissabte, 14 de juny, al centre de Barcelona. De fet, per facilitar l'assistència, han organitzat autobusos que tindran la sortida a Tortosa i Amposta. De fet, Somescola ja ha rebut la confirmació d'un centenar d'autocars d'arreu del país que assistiran a la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona, a favor del model educatiu català. La marxa, que tindrà forma de cercavila, comptarà amb una vintena de formacions de percussió, deu companyies de teatre de carrer, una quarantena de gegants, vint peces de bestiari popular i d'una cinquantena de gegantons. També hi participaran centenars de capgrossos, fets gràcies a una cinquantena de tallers organitzats per escoles i AMPA d'arreu de Catalunya. Per finançar les activitats de Somescola s'han venut més de 20.000 samarretes. La marxa arrencarà a les 18:00 hores a la plaça Tetuan i acabarà al Parc de la Ciutadella.

Sota el lema "Per un país de tots, decidim escola catalana", la manifestació de dissabte reclamarà mantenir el model vigent d'escola catalana i protestarà contra la LOMQCE i les sentències de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliguen cinc escoles catalanes a impartir en castellà el 25% de l'horari lectiu. Somescola ha recomanat a través d'un comunicat emès aquest dijous accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el Passeig de Gràcia. La coordinadora de 44 entitats vol que la marxa tingui forma de cercavila i ja ha rebut la confirmació d'una vintena de formacions de percussió, deu companyies de teatre de carrer, una quarantena de gegants, vint peces de bestiari popular i d'una cinquantena de gegantons. També hi participaran centenars de capgrossos fets gràcies a una cinquantena de tallers organitzats per escola i AMPA d'arreu de Catalunya. Per finançar les activitats de Somescola s'han venut més de 20.000 samarretes, que també es podran comprar dissabte.

La mobilització d'aquest dissabte convocada per Somescola per defensar l'escola catalana arrencarà a les sis de la tarda del passeig Sant Joan amb Gran Via, a la plaça Tetuán, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on es farà la lectura del manifest. El punt final el posaran les actuacions de les Macedònia, del pallasso Tortell Poltrona, de Gospel Gràcia, de Mortimers de Lax'n'Busto. Somescola ha fet una crida als catalans perquè surtin al carrer per refermar el suport que té el model d'immersió lingüística vigent. Segons la coordinadora cívica i educativa ja ha rebut la confirmació d'un centenar d'autocars organitzats arreu del país per assistir a la manifestació.

Després de fer públic l'espot de la cercavila, la coordinadora ha recollit en un vídeo l'adhesió d'una trentena de personalitats que han fet una crida a sortir al carrer dissabte, com Sílvia Bel, Jaume Cabré, Araceli Segarra, Ada Colau, Àngel Castiñera o Josep M. Espinàs, entre altres. Paral·lelament, Somescola ha demanat fermesa a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat per mantenir el model, tant aquest curs com el que ve. "L'escola catalana és un model d'èxit de 30 anys; una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa; un model que no segrega els infants per raó de llengua i garanteix el coneixement del català i del castellà", ha defensat la coordinadora cívica i educativa en el comunicat emès aquest dijous. La mobilització de dissabte també ha comptat amb el suport de l'Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta