4 de juny del 2014

L’Aldea reclamarà als jutjats que Bankia retorne tots els estalvis dels impositors de la cooperativa encara bloquejats


TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha afirmat aquest dimecres que el seu Ajuntament aprofitarà la nova via judicial que s’ha obert per reclamar fins a l’últim cèntim dels diners dels veïns i veïnes que encara continuen bloquejats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Andreu ha valorat com una “molt bona notícia” que l’Ajuntament de l’Aldea haja estat admès com a part afectada en el procés judicial, i que es puga presentar com a acusació particular. L’alcalde ha recordat que el consistori va haver de socórrer més de 100 famílies afectades per “l’engarjolament dels estalvis” de tota una vida, i que ara cal depurar responsabilitats. De fet, Andreu ha apuntat directament a Bankia, que va donar tot tipus de cobertura a les operacions que va realitzar la secció de crèdit de la cooperativa, i que després l’antiga Caja Madrid no va donar la cara.

En la mateixa entrevista, Andreu ha remarcat que Bankia ha de fer-se càrrec del retorn íntegre dels estalvis de la gent de l’Aldea, al marge del que puga determinar la resolució del concurs de creditors de la mateixa cooperativa. De fet, l’alcalde ha afegit que aquest és l’únic objectiu que ara mateix té l’Ajuntament. En aquest sentit, Andreu també ha volgut valorar positivament la recent imputació de l’exdirector de l’oficina de Bankia d’Amposta.

Per tot plegat, Andreu ha insistit que els mecanismes de control de la cooperativa van fallar, i que a l’Aldea s’esperaven una altra resposta per part de la Generalitat per poder retornar els seus estalvis a la gent del municipi. De fet, l’alcalde ha recordat que el govern va prometre que els impositors podrien recuperar els seus diners al juny del 2012. Però que això no ha estat així, i ningú se n’ha fet responsable.

La fallida de la secció de crèdit de la cooperativa l’Aldea va esclatar al desembre del 2011, i a hores d’ara encara continuen retinguts més de quatre milions d’euros dels impositors. Recentment, tot i el concurs de creditors que hi ha obert, Bankia ha venut 1,2 milions d’euros en actius financers de la cooperativa per liquidar deutes. A més, ara s’ha sabut que el perit judicial ha detectat errors comptables en la gestió de la mateixa cooperativa, que van passar desapercebuts a les auditories externes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta