4 de juny del 2014

Les obres de la línia elèctrica submarina de la barra del Trabucador començaran aquest novembre


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Les obres per transformar la línia elèctrica del Trabucador en una línia submarina ja tenen data. Segons ha avançat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, Endesa ha adjudicat les obres a l'empresa FCC Industrial i Mediterraneo Servicios Marinos i el compromís és iniciar-les el proper 2 de novembre. La línia elèctrica subaquàtica tindrà 4,5 quilòmetres de llarg i nou centímetres de diàmetre i estarà soterrada a un metre. Pallarès ha subratllat que en menys d'un any, i després de dotze anys d'estudis, projectes i debats, podrà desaparèixer l'impacte visual de la línia elèctrica en una zona on s'està treballant per ubicar una base nàutica de kitesurf.

Els treballs s'han adjudicat, finalment, per 800.000 euros i tenen un termini d'execució d'uns dos mesos. La línia submarina es finançarà en un 50% per Infosa, l'empresa que explota les salines de la Trinitat, un 30% per Endesa, i el 20% restant per la Generalitat. El delegat del Govern ha assegurat que la transformació de la línia elèctrica convencional per una submarina permetrà que desaparegui, més enllà de l'impacte visual, els perills per a les persones i les aus. Pallarès ha recordat que alguna persona ha patit algun accident amb un veler que el va fer perdre la vida, i moltes aus tenen les ales i cames trencades. A més, Sant Carles de la Ràpita treballa per ubicar una base nàutica per a aficionats al kitesurf a la badia dels Alfacs.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta