3 de juny del 2014

Pallarès replica als sindicats que la Generalitat no té l'obligació de presentar el pla estratègic de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha volgut respondre aquest dimarts als sindicats majoritaris del territori que la Generalitat ja executa el Pla Estratègic elaborat per la URV i que, en cap moment, es va acordar fer una presentació formal del document als agents socials. Dilluns al matí, les organitzacions havien acusat el Departament d'Empresa i Ocupació d'amagar el document, tot exigint que es fes públic i s'implementin les mesures que conté.

Tot i assegurar que el gruix del document, que ha elaborat durant dos anys la URV i ha costat 140.000 euros, es troba ja en mans de la Generalitat, Pallarès ha puntualitzat que encara no s'ha completat definitivament. Segons ha precisat, en aquests moments el Departament d'Empresa i Ocupació, qui va encarregar-lo, està "analitzant totes les accions" que recomana. També ho fan diferents departaments del Govern implicats i queda pendent la valoració econòmica i el calendari de les actuacions que contenen les fitxes adjuntes. "Hem treballat des del minut zero. Hem anat ja complint les accions del propi pla", ha assegurat el delegat. Entre els exemples que ha citat en aquest sentit figura la posada en marxa dels programes de formació dual, actuacions en matèria turística o impuls de clústers productius.

"Considerem desproporcionada la reivindicació dels sindicats. Tenen sempre la informació quan la volen. Els polítics han de fer de polítics i els sindicalistes de sindicalistes", ha etzibat. Més enllà de facilitar-los l'accés al contingut, un extrem que no descarta en el futur, Pallarès entén que el document "és per treballar" en la línia de les mesures pactades pel diferents agents del territori i que ha recollit l'equip tècnic de la URV. "Si més endavant es considera fer una presentació, ja es farà. Però en cap moment recull la necessitat d'una presentació. Espero que el podrem dur a terme i els governs successius que vinguin. Se'n va fins el 2020: espero que molts delegats del Govern el puguin aplicar. La meva preocupació no és quan es presenta, sinó si es pot aplicar. Aquelles que es poden, ja les fem. Les que no depenen exclusivament del Govern, com el corredor del Mediterrani, fem el seguiment i la nostra feina", ha adduït.

D'altra banda, el delegat del Govern ha exigit una "rectificació pública" al secretari de la UGT de les Terres de l'Ebre, Wilfredo Miró, qui va incloure en les crítiques pel Pla Estratègic la suposada parcialitat en el repartiment dels cursos de formació per part d'Empresa i Ocupació, beneficiant empreses pròximes. Segons Pallarès, les acusacions "són injustes i no certes". "Una taula de gent diu les prioritats de formació al territori i en base al recull d'aquesta informació, que no ho dirigeix el Govern i estan els sindicats, s'atorguen els cursos de formació a les empreses que compleixen els requisits per tenir aules de formació", ha argumentat. El delegat ha admès que durant els últims anys s'ha produït una disminució considerables d'aquests cursos.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta