11 de juny del 2014

Presenten a Tortosa una associació per atendre les persones amb cardiopaties congènites


TORTOSA (Baix Ebre).- Unes 4.800 de la demarcació de Tarragona podrien tenir una cardiopatia congènita, una malformació de l’estructura del cor que s’inicia des del primer moment de la gestació. De fet, es calcula que cada setmana neixen uns 14 infants amb cardiopatia congènita, amb índex d’incidència d’un de cada 120 naixements. Amb tot, es avenços mèdics dels darrers 28 anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia puguen arribar a l’edat adulta, reduint a menys del 5% l’índex de mortalitat. És en aquest context que dijous, 12 de juny, es presenta a Tortosa la delegació ebrenca de l’AACIC CorAvant, associació i fundació de cardiopaties congènites. La presentació tindrà lloc a la Fundació Cinca-Piqué, a partir de les set del vespre.

L'objectiu de l'AACIC CorAvant és apropar els serveis d’atenció psicosocial a persones amb problemes de cor de naixement, les seues famílies i els professionals que les tracten. Aquest apropament ha esta gràcies a un conveni de col·laboració signat al mes d’abril amb la Fundació Cinca-Piqué. De fet, la presentació de Tortosa es farà a la seu de la Fundació Cinca-Piqué, al número 5 del carrer Cervantes, amb una xerrada informativa d’Àngels Estévez, psicòloga i responsable de l’entitat a la província de Tarragona, qui presentarà els serveis que s’oferiran. A la presentació també han estat convidades la psicològa Mireia Salvador per presentar el Bateguet -un projecte que l’AACIC CorAvant ha treballat pels més petits de la família- i Carme Ponce, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. També hi assisirà Cristina Salmerón, pedagoga de l’EAP de l’ Alt Camp, que presentaran les guies d’orientacions per a famílies i professionals de les repercussions en el dia a dia de les cardiopaties congènites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta