16 de juny del 2014

Ventura proposa una ‘refundació’ del PSC i liderar el procés cap al 9-N amb les altres forces catalanistes



TORTOSA (Baix Ebre).-  La diputada ebrenca Núria Ventura ha assenyalat aquest dilluns que una “refundació real” del partit és l’únic camí que li queda al PSC. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ventura ha afirmat que la renúncia de Pere Navarro com a primer secretari ha estat una decisió encertada, però ha advertit que ara s’ha obert un camí “incert”, ja que ni una dimissió ni un congrés extraordinari solucionaran la crisi i el problema real que travessa el PSC. En aquest sentit, la diputada ha afirmat que cal un debat profund i una refundació del partit, perquè el PSC torni a ser un partit fort, una alternativa al govern de CiU, i un instrument útil per transformar la societat catalana.

En aquesta línia, Ventura ha valorat també la renúncia de Núria Parlon a liderar el PSC, quan semblava que la diputada i alcaldessa de Santa Coloma era la persona de consens dels diversos sectors. Segons la diputada ebrenca, abans de parlar de persones caldria tenir clar quin és el projecte polític que es vol per al PSC. De fet, Ventura ha dit que el PSC ha de liderar el procés cap a la consulta del 9 de novembre, al costat de les altres forces catalanistes. Però alhora també replantejar les polítiques per blindar l’estat del benestar i garantir el funcionament democràtic del mateix PSC.

Ventura ha insistit que el PSC té temps de refundar-se abans de la consulta del 9 de novembre, si els socialistes no perden el temps amb “debats estèrils” sobre el lideratge. Després de la renúncia de Parlón, en el consell nacional de diumenge es va constituir una gestora dirigida per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que pilotarà el PSC fins a l’elecció del primer secretari i la celebració del congrés extraordinari, el 19 i 20 de juliol. L’exprimera secretària del PSC a l’Ebre també ha dit que en aquest procés no s’està comptant gaire amb els sectors crítics, i ha conclòs que el PSC té “poc futur” al territori si continua dirigit per una junta gestora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta