31 de juliol del 2014

L’Ametlla de Mar fa fora l’empresa Efial de La Cala Gestió, que serà gestionada amb recursos propis


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- L'Ajuntament de L'Ametlla de Mar ha acordat prescindir dels serveis de l’empresa Efial, la consultora que estava realitzant l’assistència tècnica en matèria econòmica a l’entitat municipal La Cala Gestió. Així ho ha ratificat aquest dijous el consell d’administració de La Cala Gestió, que a partir d’aquest mateix moment passarà a ser gestionada amb treballadors propis. Efial és l’empresa que s’ha vist implicada en el cas de presumpta corrupció de l’Ajuntament de Torredembarra. En el cas de La Cala Gestió, un particular també va denunciar als jutjats, el 28 de maig del 2013, les possibles incompatibilitats del gerent de la consultora. Un càrrec d’assessor que, segons el consistori, ocupava per aquesta contractació externa, i no pas com a funcionari municipal.

De fet, a través d’un comunicat, el govern d’Andreu Martí (CiU) ha volgut destacar la “gran professionalitat” d’Efial com a empresa adjudicatària de la gestió de l’empresa pública empresarial que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va crear el 2008 per millorar la promoció, la gestió i l’execució d’activitats urbanístiques i de promoció econòmica del municipi. Durant aquests primers anys, La Cala Gestió havia externalitzat la direcció i el desenvolupament del funcionament operatiu de l’entitat a través de la contractació d’una empresa externa, a partir dels procediments de contractació i adjudicació legals vigents. Segons l’Ajuntament, el darrer expedient de contractació a Efial es va fer el 9 de juny del 2014. Però ara, han apuntat, ”amb l’experiència i el rodatge assolits durant els sis anys de la seua existència”, La Cala Gestió “ha d’encarar el seu funcionament des d’una altra perspectiva, prioritzant la potenciació dels recursos de caràcter intern”. A més, afegeixen que aquesta decisió suposarà “un important estalvi econòmic” a les arques municipals.

2 comentaris:

  1. No diuen que la gestió privada sempre és més barata? Ai, ai, ai, que es veu el llautó.

    ResponElimina
  2. Quan la gestió privada ve acompanyada de xanxullos públics poca cosa s’hi pot fer. Avui sortia un empresari dient que un familiar de Felip Puig el va obligar a unflar una obra pública un 20% per pagar a “altes instàncies” (imagino que seria per pagar els Ferrari de Pujol Jr.).

    I parlant de l’empresa Efial: sabíeu que aquesta empresa que es dedica a donar suport a Ajuntaments en matèria econòmica i financera ha signat mes d’un contracte amb l’Ajuntament de Tortosa? En concret, sabíeu que aquesta empresa ha cobrat casi 200.000€ per assessorar a l’Ajuntament de Tortosa en matèria urbanística? O que ha realitzat varis programes d’actuació per al Consell Comarcal del Baix Ebre?

    Sabeu que tenen en comú els Ajuntaments de L’Ametlla, Torredembarra, Ascó i Tortosa? No, la imputació dels seus regidors no (almenys això no ha passat a Tortosa jejeje). Que tots han signat contractes amb aquesta “sospitosa empresa”.

    Si a Catalunya no surten més casos de corrupció és perquè l’Oficina Antifrau de Catalunya és la “mare dels corderds i els defensa dels llops... ¿Qué coño es eso de la UDEF? Se’n recorden?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta