15 de juliol del 2014

Salut defensa a l'Ebre que el nou concurs de transport sanitari prioritza l'assistència mèdica


TORTOSA (Baix Ebre).- El Govern ha defensat aquest dimarts el nou concurs de transport sanitari urgent i programat que s'està tramitant en l'àmbit català. Davant les crítiques d'algunes forces polítiques i ajuntaments per la reducció d'alguns serveis d'ambulància, com és el cas d'Alcanar o Sant Jaume d'Enveja, Salut ha assegurat que es prioritza l'assistència mèdica i la millora del servei. El director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Albert Gómez, ha assegurat que el fet de tenir "una ambulància florero" a la porta del Centre d'Atenció Primària (CAP) no garanteix la supervivència dels pacients. "El que cal és una atenció mèdica immediata i això és el que prioritzem", ha afegit.

Gómez ha explicat que, pel que fa al transport sanitari urgent, es disposaran de dues ambulàncies noves anomenades 'Vehicles d'Intervenció Ràpida (VIR)' que aniran voltant, principalment per la N-340, entre Vandellòs i Alcanar. Aquests vehicles disposaran d'un metge i garanteixen l'assistència immediata. Segons ha explicat el director dels serveis territorials, aquestes dos nous vehicles "no sorgeixen del no res" i, per això, s'ha decidit eliminar aquelles ambulàncies que tenien serveis mínims, com és el cas de la d'Alcanar -que passa de 24 a 12 hores activa. Gómez ha explicat que l'ambulància d'Alcanar i Ulldecona té un servei cada dos dies i la de Sant Jaume un servei cada tres dies.

En aquest sentit, Salut prioritza mantenir els punts d'atenció continuada als CAP on es fa la primera intervenció. "Això ho ha de fer un metge i no un tècnic d'una ambulància", ha afegit Gómez.

El concurs, que compta amb la mateixa dotació pressupostària, afecta al transport sanitari urgent i programat es resoldrà cap a finals d'any. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha demanat que s'avaluï el concurs de manera global i no mirant el cas concret d'algun poble. "Tots volem una ambulància a la porta de casa per sentir-nos més tranquils però això no ens dóna seguretat. El que cal és donar un millor servei al ciutadà", ha afegit.

Gómez també ha avançat que s'està treballant per tal que els helicòpters d'assistència mèdica puguin volar de nit i, a més, de les bases actuals de Tortosa i Móra d'Ebre, s'estan impulsant heliports a Gandesa, l'Ametlla de Mar i la Sénia. "La prioritat sempre és salvar la vida de les persones", ha afegit.

Via ACN

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

5 comentaris:

  1. El que diu el Sr. Alberto Gómez, es una fal·làcia.
    "Prioritzar l'atenció mèdica immediata". Aquesta frase sola menysprea el treball d'atenció continua dels metges i enfermers dels CAPs.

    Utilitza la demagògia més barata i cínica menyspreant i ridiculitzant ("ambulàncies florero").

    Per a demostrar-ho els posaré un exemple:

    Imaginin una senyora d'uns 40 anys, que rellisca a la banyera de casa i es dona un fort cop al braç. La bona dona truca al 112 i la persona que l'aten li comunica que en breu la visitarà un metge. Fins aquí tot perfecte.

    Deu minuts després el metge del VIR fa acte de presència, examina a la senyora, detecta inflamació, calor a la zona, fort dolor al moviment i el doctor, com a bon professional vol descartar una possible fractura i tot i ser un excel·lent professional no disposa de ulls amb raig x.

    Què creuen que farà? Doncs sí, activar una ambulància per a traslladar a la bona senyora a un centre on disposin d'una màquina de raig x.

    Quin corol·lari podem treure d'aquesta hipotètica actuació? Què no es necesari el VIR? fals, el VIR es necesari ja que filtraria gran quantitat de serveis (tot i que fins ara aquesta feina la realitzaven els professionals dels CAPs).

    Els dos serveis són necessaris i complementaris.

    ResponElimina
  2. El que si sobren són uns quants "càrrecs florero" posats a dit per afinitats polítiques i que controlen tot aquest conjunt d'empreses semiprivades que gestionen la nostra sanitat que cada vegada és menys publica. Aneu a qualsevol hospital o centre sanitari i veureu la multiplicitat de càrrecs que hi ha. Quasi tots amb carnet d'algun partit polític. La sanitat catalana està plena de punts foscos (innova, ambulancies de l'Ebre, Sagessa..) començant pel propi conseller Boi Ruiz. La privatitzacio de la sanitat catalana es un proces imparable que s'esta duent silenciosament per CiU amb el silenci complice d'ERC

    ResponElimina
  3. este tema (como todos los trabajos efectuados por el funcionariado) es muy delicado, si una funcion estatal la realizan unos "obreros" que han pasado por unas oposiciones, aquel jornal que cobran, se lo paga la administracion via cobro de los impuestos que pagamos nosotros mismos a la administracion, si aquella funcion estatal la hace una empresa privada, quienes pagan a estos "obreros" es la empresa privada, de acuerdo con los dineros que la administracion le asigna, si que esos segundos dineros llegan indirectamente de los dineros entregados directamente a la propia empresa privada por parte de la propia administracion que nos los ha quitado a la ciudadania a traves del pago de impuestos, en si no hay ninguna diferiencia todo es producto del pago de impuestos, pero cuando se es funcionariado, si falta tres plazas para completar plantilla y dichas plazas no se cubren el servicio va mal con el consiguiente deterioro de la administracion, si es una empresa privada, los obreros son obligados por los encargados a seguir haciendo todo el trabajo bajo amenaza de despido, asi la administracion se quita dolores de cabeza de encima...

    ResponElimina
  4. I si comencem per no enviar dos ambulàncies ( a banda de tres dotacions de bombers i dos patrulles de Mossos ) quan hi ha un accident on una bicicleta a esgarrat los pantalons a un vianant ?

    ResponElimina
  5. Sr. Pallarés, la supressió o privatització d'un servei públic com és el dret a l'assistència sanitària no és donar un millor servei l ciutadà. Les urgències no es programen, ocurreixen, per això són urgències.
    Jo no vull una ambulància a la porta de casa, només vull un servei d'emergències públic eficaç i eficient.
    Sr. Gómez, està segur que els helicòpters volaran de nit, amb pluja i amb una característica de les nostres terres: el vent?
    I no sempre t'envien una ambulància, encara que sigui urgent i a vegades t'envien dos ambulàncies sense sentit. Cal millorar.
    La primera cosa que han de fer és no fer aquest tipus de declaracions.Recordar-les que una ambulància pot salvar una vida, encara que només s'utilitze una vegada al mes; però un cotxe oficial no salva cap vida i només s'utilitza per una sola persona: valorem que és més necessari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta