30 de setembre del 2014

L'Ajuntament de Tortosa activa els preparatius per donar suport a la celebració de la consulta del 9N


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha informat que ja ha tirat endavant els preparatius per a la consulta del 9-N. Segons el consistori, l'alcalde Ferran Bel ha signat aquest dilluns al matí un decret nomenant al secretari del consistori com a coordinador municipal de la consulta, en qualitat del funcionari que coordina habitualment els processos electorals. Bel ha afegit que ha remès també al govern de la Generalitat un ofici confirmant els punts de consulta a Tortosa, que coincideixen amb els col·legis electorals utilitzats en els darrers comicis. Finalment, l'alcalde s'ha posat a disposició del Govern i del Parlament en tot allò relacionat amb el procés que ha de culminar amb la consulta convocada pel pròxim 9 de novembre, i que ja ha estat suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional.

15 comentaris:

  1. No sé si este coordinador municipal sap que allò que li ha encomanat el seu Alcalde és il•legal i que per tant pot cometre un delicte de desobediència previst en l’article 410 del Codi Penal “les autoritats o funcionaris públics que es neguen obertament a donar el degut compliment a resolucions judicials, decisions o ordres de l’autoritat superior dictades dintre de l’àmbit de la seva respectiva competència (...) incorreran en la pena de multa de tres a dotze mesos d’inhabilitació especial per treball o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys”.


    Benvinguts a l’Estat de Dret.

    ResponElimina
  2. Gutijaume. Tu també ets seguidora d'Alícia Sánchez Camacho? Si vaig aquesta tarda a l'Ajuntament de Tortosa, és que sóc un sediciós? Ja heu pensat en quants camps de concentració haureu de construir per posar-nos a tots els catalans o catalanes? O és que teniu pensat altres coses més expeditives....

    ResponElimina
  3. Si vas aquesta tarda a l'Ajuntament a manifestar-te estaràs exercint lliurement el teu dret de manifestació i expressió reconegut a l’article 20 d’aquesta mateixa Constitució Espanyola contra la que us manifesteu. Es tracta per tant, d’un dret fonamental i indeclinable en una societat democràtica. I per a poder garantir aquest dret i d’altres existeixen les lleis, els jutges, els tribunals...

    És el propi Tribunal Constitucional el que considera aquest dret una “manifestació col•lectiva de la llibertat d’expressió exercida a través d’una associació transitòria de persones” (STC 195/2003, FJ 3).


    Aclarit això, que passa? Que jo ja no sóc català? Què per ser català has de ser nacionalista, sinó ens retireu el carnet?

    ResponElimina
  4. A segons qui no li manca carnet, li sobra cara per a pagar!
    Va que te'n dono 10 i me'n tornes 5 i jo tan content.
    Home...... me la pelen los estats, però......la solidaritat no?
    "Pitote!!

    ResponElimina
  5. Ja ho vaig dir, si no tinc més informació, ni vaig a cap manifestació i encara no sé si aniré a votar ( suposant que prosperi el recurs de la Generalitat contra la suspensió ) ... i si hi vaig, segur que votaré SI a la primera pregunta, però la segona no la tinc gens clara i la veritat és que entre uns i altres no m'ajuden gens ni mica ...

    I el carnet de català no cal que me'l doni ningú i menys els "pujolistes" ...

    ResponElimina
  6. ...de los "pujolistes", mejor guardar las distancias...hoy mismo "El Confidencial" dice que van a investigar a un hijo del Pujol dejando de lado a los padres y al resto de hermanos, eso quiere decir que pronto habra otro Barcenas...

    ResponElimina
  7. Gutijaume, com bé dius, la Constitució espanyola "reconeix" el dret de llibertat d'expressió, no "confereix" el dret de llibertat d'expressió. Aquest dret està reconegut de forma ampla per tractats internacionals dels quals Espanya n'és signant. Per tant, és perfectament legítim no compartir la Constitució espanyola i exercir un dret reconegut amplament en el món occidental.

    Pel que fa a la segona observació, et dono la raó. On deia "tots i totes", hagués hagut de dir a centenars de milers de catalans i catalanes.

    Tens alguna cosa a dir, com a català, que jo t'hi considero, que l'Estat espanyol destini a Catalunya al 2015 la inversió més baixa dels últims 15 anys? Ho pots defensar això, com a català? Perquè, la veritat, és que aquest tracte injust cap a Catalunya, no sé si ets capaç de veure-ho, mentre visquis a Catalunya també et perjudicarà, encara que siguis afilitat al Partit Popular.

    ResponElimina
  8. Podríem tindre una llarga discussió sobre els Pressupostos Generals, però potser aquesta no és la notícia adequada. Podríem parlar de la major partida destinada a beques educatives de la història recent del nostre país o dels més de 5.000 milions que es destinen este any al Corredor del Mediterrani. També podríem parlar de perquè mentre ahir es manifestaven milers de persones en contra de la legítima decisió d’un Tribunal, es sabia que Catalunya continua sent la CCAA amb més nombre de desnonaments per habitant.

    Però crec que és important que no ens sortim d’aquesta notícia perquè revesteix una gravetat enorme. Com deia avui el director de El Periódico: “Forçar als empleats públics o als ciutadans a desafiar la legalitat, amb els riscos que això pot comportar-los-hi, és una irresponsabilitat impròpia de governants cabdals”.

    I Ferran Bel està cometent una irresponsabilitat impròpia de lo que s’espera d’un representant cabdal, sensat, conscient i conseqüent.

    ResponElimina
  9. ...la realidad es que el gobierno madrileño (el de todo el estado me refiero), ha cortado por lo sano la primavera catalana, este estado que le dicen "piel de toro" se ha hecho a base de acciones de armas, hay una cadena tv argentina, alli tienen un mapa europeo pintado de celeste, y en color butano tienen manchados unos cuantos (que son bastantes) que mas tarde o mas pronto se independizaran, solo centrandomos con la peninsula Iberica, hay manchas en Galicia, Vascongadas,Navarra, ¡Aragon!, Cataluña-Baleares-Valencia, y ¡Andalucia!... es decir hay dos territorios mas considerados como independentistas, por eso el actual gobierno central, corta por lo sano cualquier intento secesionista, y tengamos presente que cualquier manifestacion en pro de la independencia puede ser sancionada, lo mismo que cualquier escrito que cualquiera haga, yo eso lo considero a la altura que hacen los chinos en la China comunista, tendremos que ser sordos, mudos y ciegos..., y sobre a lo poco que se va a invertir en Catalunya, cada vez menos nos invertiran, nos van hacer tercermundistas 100 x 100 y si no al tiempo...

    ResponElimina
  10. 145€ per cada català.
    699€ per cada castella-lleonès.
    504€ per cada gallec.
    336€ per cada extremeny...
    som els més solidaris, visca!
    Que collonuts que son els del PP!

    ResponElimina
  11. ...¡ojo!, sr "i", eso de cojonudos, lo pueden tomar como una ofensa a la unidad intrinseca de su España, y ya sabe ahora estamos mas mal que los de Hong-Kong con el estado comunista chino (para el proximo 9-N, cerca de 5000 guardias civiles y policias nacionales, estaran en Catalunya, para velar que la consulta no se produzca) lo cual a la señora o señorita Camacho le debe producir una gran satisfaccion, con un poquito de suerte la nombran president de la generalitat transitoria, hasta que ilegalizen a los partidos proconsulta y con un poco de suerte la tendremos por 4 años mas...

    ResponElimina
  12. Ja saps els "morrets" tempten i la societat civil catalana no se'n pot resistir. Haurem de fer-nos "de colores" com anys ha. No se si ho entens quan dic "de colores", però, encara viuen aquells gloriosos anys a la memòria col·lectiva tortosina.
    Per cert, que amb els del reste de comunitats tenim un super-habit de 17.000 milions en vendes. Comptant el dèficit fiscal, fan "cuenta con paga". Traduït, que els hi venem a preu de cost els productes catalans. Bon negoci, no et sembla?
    No se con no m'han fet ministre d'economia.
    Serà que envejo a Montoro????
    País !!!
    Serà veritat que si el reste de comunitats de la península no ens compren res de res passaran de comprar el 32,5% dels productes i viuran sense ells?
    Per això ens estimen tant!!!!!
    I no ens volen deixar marxar. Quin xollo!

    ResponElimina
  13. Perdó, lapsus, quan he dit "a preu de cost" volia dir a 0 €. Disculpen-me

    ResponElimina
  14. Referència:
    http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/09/30/catalunya/1412077380_658356.html

    ResponElimina
  15. Constitucio amunt i avall, però en cap lloc la Constitució espanyola impedeix l'expressió publica d'una opinió que questiona la constitució mateixa o l'estructura actual de l'estat espanyol defensat en la constitució. Expressar una opinió, fins i tot contraria al sistema democracia, no està impedit per la Constitució. Per tant, la consulta és legal tant amb les lleis catalans com amb la constitució espanyola.
    Ara, si ho volen prohibir amb motius politics, pos, que ho diguen.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta