21 d’octubre del 2014

Amposta estableix sancions de fins a 3.000 euros per als més de 200 pisos buits que hi ha a la ciutat



AMPOSTA (Montsià).- L’Ajuntament d’Amposta ja té a punt el procediment que li permetrà sancionar les entitats bancàries que mantinguen pisos buits sense cedir-los per al lloguer social o a la borsa municipal d’habitatges. Així ho ha explicat aquest dimarts la regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Subirats ha detallat que, a partir de la notificació municipal, els bancs tindran un termini de quinze dies per posar els habitatges en lloguer, i que en cas que no facin l’Ajuntament ja podrà tramitar la sanció corresponent. En aquest sentit, la regidora ha afirmat que l’objectiu de la mesura és, precisament, destinar la recaptació de les sancions a polítiques socials per atendre les famílies que han estat afectades per un desnonament.

Al gener d’enguany, el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat sancionar els bancs i grans empreses que tinguen immobles desocupats. Subirats ha recordat els diversos serveis que tenen al seu abast els afectats per la hipoteca i el desnonaments, com ara l’oficina Ofideute o la mesa d’emergència, que garanteix uns lloguers socials a partir dels 40 euros. La regidora ha precisat que, a més, ara l’Ajuntament d’Amposta té aquesta nova eina legal per comunicar als bancs que han de posar els seus pisos buits a lloguer social. En un parell de mesos, podrien arribar les primeres sancions, que podran oscil·lar entre els 300 i els 3.000 euros per habitatge, si hi ha penalitzacions reiterades.

En la mateixa entrevista, Subirats ha concretat que actualment els bancs tenen més 200 pisos buits a la ciutat d’Amposta, i que l’Ajuntament és conscient que ha de donar una resposta a aquesta realitat. A banda, la regidora de Serveis Socials ha posat de manifest el problema de l’ocupació il·legal d’alguns dels pisos que estaven buits, però que ara han estat habitats per persones que no havien estat desnonades. Segons Subirats, instaran els bancs a cobrar-los un lloguer social i miraran de resoldre els problemes de convivència que s’estan generant. En total, hi ha 38 casos de pisos ocupats, mentre que ja hi ha uns 80 pisos de famílies desnonades en el que portem d’any 2014.

Finalment, la regidora de Serveis Socials ha avançat que la ciutat d’Amposta i altres poblacions del territori disposaran de nous pisos d’emergència social, a partir d’un acord entre una entitat bancària i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta