23 d’octubre del 2014

Aspa reclama eleccions després del 9-N i rebutja una llista ERC-CiU en unes plebiscitàries



DELTEBRE (Baix Ebre).- El president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, ha afirmat aquest dijous que no hi ha més remei que fer unes eleccions anticipades i plebiscitàries just després del 9-N. Tot i que ha reiterat el suport dels republicans a la consulta alternativa del 9 de novembre, Aspa ha assenyalat que la legislatura hauria de donar-se per acabada aquell mateix dia, i que l'endemà el president Artur Mas hauria de convocar les eleccions, “el més ràpidament possible”. Segons el dirigent republicà, la situació actual no es pot aguantar més, perquè la consulta sobre la independència només és el punt de sortida per resoldre els problemes reals de la gent del país.

Durant la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Aspa ha valorat negativament la possibilitat de fer una llista de país amb Convergència i Unió, de cara a un possible avançament electoral. De fet, el president d'Esquerra a l'Ebre ha posat en dubte que republicans i convergents sumessin més vots junts que presentant-se a les eleccions amb candidatures separades.

Finalment, Aspa ha afirmat que és lamentable que la gent d'Horta de Sant Joan no puga votar al seu poble el proper 9 de novembre. Aspa ha dit que aquesta és una de les conseqüències del pacte de govern que va donar l'alcaldia al PP, tot i no haver guanyat les eleccions. En qualsevol cas, Aspa ha recordat que hi ha un acord de ple que comprometia l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan a col·laborar amb la Generalitat en l'organització del 9-N. Per tant, el dirigent republicà ha instat el Departament de Governació a fer complir els acords que va aprovar el ple de l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta