8 d’octubre del 2014

Cemex produirà més d'un milió de tones de ciment a Alcanar i espera obrir nous mercats a Amèrica


ALCANAR (Montsià).- L'empresa Cemex preveu produir més d'un milió de tones de ciment a la seua planta d'Alcanar i té la intenció d'obrir nous mercats als Estats Units. Així ho van assegurar aquest dilluns els responsables internacionals de la companyia al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en el transcurs d'una reunió de treball a Mèxic. La trobada va servir per reafirmar el compromís de Cemex amb la consolidació de la planta d'Alcanar, com a primer productor exportador de ciment de l'Estat. Enguany la Generalitat ha enllestit el dragatge del canal d'entrada del port canareu per permetre l'arribada de vaixells de gran tonatge, a canvi que l'empresa hi mantingui l'activitat durant els propers deu anys.

Durant la reunió, a la qual també hi va assistir el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, es va avaluar el funcionament de l'acord a què van arribar Ports de la Generalitat i Cemex a començaments d'any. Els treballs de dragatge, amb una inversió de 4,5 milions d'euros, ja van finalitzar abans de l'estiu i aquest mes de setembre el port d'Alcanar va rebre el primer vaixell de 40.000 tones, quan abans de l'obra la capacitat màxima del port era de vaixells de 25.000 tones. El 87% de la producció de Cemex a Alcanar es dedica en aquests moments a l'exportació, principalment amb països del nord d'Àfrica, Regne Unit i el Brasil.

D'altra banda, els responsables de Cemex van presentar dos estudis sobre l'eficiència del formigó com a material per pavimentar carreteres elaborats pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). Aquests estudis revelen els beneficis a llarg termini d'utilitzar formigó en substitució de l'asfalt en alguns trams de la xarxa viària catalana. En aquest sentit, Cemex i la Generalitat estudiaran la realització d'una prova pilot que permeti comprovar els beneficis de l'ús d'aquest material. La reunió amb Cemex formava part del programa de la missió empresarial del Port de Barcelona a Mèxic, que encapçalen el conseller Santi Vila i el president de l'autoritat portuària de Barcelona, Sixte Cambra, i integrada per 35 empreses importadores i exportadores, del sector logístic i del sector portuari.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta