20 d’octubre del 2014

CiU d'Alcanar es desvincula de la denúncia que ha originat els escorcolls de l'Ajuntmament


ALCANAR (Montsià).- El grup municipal de CiU d'Alcanar s'ha desentès de la denúncia que ha originat la investigació de la Guàrdia Civil sobre els concursos i adjudicacions d'obra pública de l'equip de govern d'ERC, i l'ha atribuït a la iniciativa d'un dels seus militants, Andreu Queralt, "com ho podria fer qualsevol ciutadà". En un comunicat a internet, el grup de CiU, actualment a l'oposició, assegura que "ni ha denunciat ningú, ni ha animat ningú a posar cap denúncia". Els escorcolls i detencions de l'alcalde, el regidor d'Urbanisme i tres empresaris locals ha aixecat un clima de tensió al poble. Fa un any, el batlle, Alfons Montserrat, va denunciar que la investigació obeïa a una maniobra de desprestigi de l'oposició.

El comunicat de CiU lamenta que, "novament", el govern municipal "segueix apuntant" al seu grup com a responsable de la denúncia "que desencadena la intervenció judicial". Poc després de la primera visita de la Guàrdia Civil a la casa de la vila, un requeriment d'informació rutinari que va acabar escenificat com un escorcoll formal el 20 de novembre de l'any passat, el grup que encapçala el portaveu Ivan Romeu va negar estar darrere de les acusacions que encara no s'han traduït en imputacions. "Qui la va posar ho va fer lliurement, com ho podria fer qualsevol ciutadà", sosté el comunicat, sense citar explícitament el denunciant, Andreu Queralt, militant convergent. "Independentment de la seva afiliació política, qualsevol ciutadà té dret a presentar-se davant de la instància judicial si considera que està davant de fets que puguin ser delictius o punibles. Aquest és un dret essencial en qualsevol estat democràtic, que s'ha de poder exercir sense pressions", hi afegeix.

Aquest diumenge, l'equip de govern d'ERC va convocar una assemblea per informar els veïns sobre la situació, arran l'escorcoll de prop de quinze hores al consistori i a les cases de tres constructors locals, durant les quals es va detenir temporalment l'alcalde, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, així com els tres empresaris, que van ser traslladats a declarar a la caserna de Sant Carles de la Ràpita. De moment, no consta que se'ls hagin imputat càrrecs judicials. Tot i això, CiU considera que "la informació que es dóna des del govern municipal pot arribar a confondre la ciutadania, dificultant el ple coneixement de la realitat de la situació". A més, retreuen que les afirmacions d'alguns regidors del govern "només fan que desviar l'atenció de la situació i incitar a la crispació". Creuen, al mateix temps, que la judicialització de la política local "no afavoreix ni els esforços de gestió ni la convivència, ni abans ni ara". També confien que l'actuació judicial "sigui ràpida i clara, pel bé de la Justícia, de l'Ajuntament i del conjunt de ciutadans i ciutadanes del poble".

Imatge CiU Alcanar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta