15 d’octubre del 2014

El Ministeri aprova la tramitació ambiental del projecte Medusa per fer prospeccions petrolíferes davant del Delta


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha conclòs la tramitació ambiental del projecte d'exploració d'hidrocarburs de Repsol 'Adquisició sísmica de l'àrea de Casablanca', davant les costes de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Es tracta d'una prospecció de 81.487 hectàrees de mar a la vora de la plataforma Casablanca. El ministeri ha indicat que el procediment d'avaluació ambiental garanteix la "màxima protecció ambiental". Al març passat, la Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri d'Indústria ja va publicar la resolució de la sol·licitud del permís d'investigació d'hidrocarburs batejat com projecte 'Medusa'. La companyia, que va demanar l'autorització a l'Estat fa dos anys, preveu realitzar proves de sísmica 3D en aquest espai per aprofundir el seu coneixement del subsòl marí.

L'àrea objecte de les prospeccions està situada prop de l'actual plataforma Casablanca, davant la costa del delta de l'Ebre i Tarragona. Se situa, exactament, entre les coordenades 40º 45 i 40º 30' latitud nord, així com 1º 00' i 1º 25' longitud est. El projecte ha obtingut una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable i ara li caldrà l'autorització del mateix ministeri. L'objecte del projecte és identificar a través d'ones sonores els fons de les reserves d'hidrocarburs al subsòl marí que hi ha a l'entorn de la plataforma petrolífera. La DIA inclou diverses condicions, com la relativa al fet que l'àrea d'operacions ha de respectar una separació de vint quilòmetres a l'entorn del límit de la banda marina del Lloc d'Importància Comunitària (LIC) del Delta de l'Ebre. A més, es limita a determinats mesos de l'any el termini en què es poden desenvolupar les actuacions previstes a la DIA, per evitar els impactes sobre les espècies més sensibles.

Després de la declaració, ara cal l'autorització del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per tirar endavant el projecte. La companyia, que va demanar l'autorització a l'Estat fa dos anys, preveu realitzar proves de sísmica 3D en aquest espai per aprofundir el seu coneixement del subsòl marí. En les prospeccions participen també altres companyies sòcies de Repsol en les explotacions petrolíferes en funcionament a la zona, com CNWL Oil España, Petroleum Oil & Gas España i Cepsa.

Repsol ha posat en marxa durant els últims anys l'explotació de dos nous pous a la zona, Lubina i Montanazo, amb els quals preveu assolir una producció de 10.000 barrils diaris. La companyia considera encara rendible continuar l'activitat extractiva pels alts preus del petroli i es va replantejar l'estratègia de reobrir antics pous per incrementar l'extracció d'hidrocarbur. Actualment, són tres els camps en explotació que manté actius a la zona.
Via ACN 
Imatge Repsol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta