26 d’octubre del 2014

El PSC d'Amposta vol un sistema obert de candidatures per triar el Defensor del Ciutadà


AMPOSTA (Montsià).- Escollir el Defensor del Ciutadà mitjançant un sistema obert de presentació de candidatures voluntàries en temps i forma, i d’on surti per consens la persona que desenvoluparà el càrrec els propers cinc anys. Aquesta és una de les propostes que el grup del PSC defensarà aquest dilluns en el ple ordinari de l’Ajuntament d’Amposta.

La petició del PSC arriba després que el 15 d’octubre passat expirés el mandat d’Eloi Toldà i de diversos mesos de debat sobre possibles candidats i candidates al càrrec, sense que s’hagi produït cap acord, període durant el qual alguna persona ja s’hauria autoproposat a ocupar-lo. Cal recordar que fins ara, d’acord amb el reglament del 2003, el Defensor l’escull el ple, a proposta de l’alcalde, prèvia consulta amb els grups municipals i les entitats ciutadanes. És necessària una majoria de les tres cinquenes parts dels seus membres en primera votació i, si no s’assoleix aquesta majoria, en una segona votació ja és suficient la majoria absoluta.

El mateix reglament contempla que l’actual Defensor pot prorrogar tres mesos més el seu càrrec mentre no s’haja triat el substitut, per la qual cosa des del PSC es considera que hi ha temps suficient per trobar un perfil adient i afavorir el consens necessari en una figura clau per a la democràcia interna, la transparència i la fiscalització per part de la ciutadania de l’acció de govern.

Imatge PSC d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta