3 d’octubre del 2014

Els dirigents ebrencs de Societat Civil Catalana rebutgen el 9N, però no un referèndum pactat amb Espanya


TORTOSA (Baix Ebre).- Els dirigents de Societat Civil Catalana (SCC) a les Terres de l’Ebre han manifestat aquest divendres la seua preocupació pel fet que la Generalitat estiga fent gestos per tirar endavant el 9N, tot i que tant la llei de consultes com la mateixa convocatòria de la consulta estiguen suspeses pel Tribunal Constitucional. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el secretari general de SCC al territori, Ricard Lleixà, ha afirmat que el govern català hauria d’acatar la llei i aturar la convocatòria, fins a la resolució definitiva de l’alt tribunal. De la mateixa manera, el coordinador de SCC a les Terres de l’Ebre, Robert Albiol, ha advertit que no és correcte que els governants només acceptin les lleis que més els convenen. En aquest sentit, han matisat que Societat Civil Catalana no està en contra de consultar l’opinió de la ciutadania sobre l’encaix de Catalunya amb Espanya. Però consideren que la convocatòria del 9N és precipitada, i que caldria un diàleg entre els governs català i espanyol per poder fer un referèndum amb majors garanties democràtiques.

Per la seua banda, Albiol ha rebutjat la consulta del 9N perquè la pregunta és ambigua, però també perquè és anticonstitucional i perquè no hi podran votar els catalans que viuen a la resta d’Espanya. En la mateixa línia, els dos dirigents han deixat clar que Societat Civil Catalana aposta per mantenir Catalunya dins de l’Estat espanyol, però amb una possible reforma constitucional que puga fer d’Espanya un estat federal. D’altra banda, Albiol ha dit que SCC no està identificada amb cap partit polític a favor de la unitat d’Espanya. Però que aspira a abastir l’espai més ample de partits democràtics, i que no estan a favor de l’exhibició de símbols preconstitucionals en els seus actes.

Finalment, i davant d’unes possibles eleccions plebiscitàries, Albiol ha apuntat que Societat Civil Catalana donarà suport als partits que vulguen seguir “parlant amb Espanya per solucionar el problema de la millor manera possible”. Per al 12 d’octubre, l’entitat unionista ha convocat una concentració lúdica a Barcelona, per assistir a la qual habilitaran autobusos gratuïts. En aquest sentit, els dirigents de SCC a l’Ebre han explicat que l’entitat finança totes les seues activitats a partir d’aportacions privades.

23 comentaris:

  1. Per molt que mireu de "rentar-vos la cara", no teniu cap mena de rubor de manifestar-vos amb Plataforma per Catalunya, Democracia Nacional, Falange, etc, etc,...perquè tot suma per tal de no fer el ridícul en les vostres convocatòries. El sentiment nacionalista espanyol és el que és per molt que es vulga dissimular.

    I em foto un fart de riure que ara digueu que "voleu una reforma de la constitució" i un "referèndum"!!! jajajajaja!!! El que no dieu és que això comportaria pel cap baix un mínim de 5 anys (2020) i això si comencessem ara mateix!!!

    No ens mamem el dit i per molt que us poseu pells de corder, sabem qui i què hi ha baix.

    ResponElimina
  2. Aquest no té a la fotoportada del facebook una imatge del castell amb la marxa de torxes per la independència? no sap que significa i reivindica els PPCC i la independència?

    incoherències de la vida, curiositats, ... i una mica "xist"

    ResponElimina
  3. Autobusos gratis xiquets!!! I la paella també?

    ResponElimina
  4. Si, autobusos GRATIS. Així que si algú vol venir el 12-O a Pl.Catalunya (Barcelona) no té excusa per no anar-hi ;)

    ResponElimina
  5. Arjub, lamento l'encaparrament amb l'afirmació que fas, a SCC hi ha representades moltes sensibilitats, de totes les forces polítiques i socials que ho desitgen, però sempre que siguin i estiguen compromesos amb actituts democràtiques, cosa que no succeix amb aquells que tu nombre, que ni estan, ni s'espera que hi estiguen.
    D'altra banda, com utilitzes un pseudònim, no se pas si ens coneixem personalment.
    Però si fos així, que em coneguesis personalment, sabries que en els meus quaranta-cinc anys sempre he lluitat per la llibertat i la millora de la vida de les persones, i que mai em posaria del costat d'aquells que no estan per cumplir les normes democràtiques.
    No voldria polemitzar, i voldria que el tema el poguessim tancar aquí, ja que crec que he segur clar i sincer en la meva explicació. Un salutació.

    ResponElimina
  6. Ebrenc, lamento que quan et refereixis a mí, parlis d'aquest, el meu nom es Ricard Lleixà i Vero, com hauràs pogut comprobar en la meva pàgina de Facebook, que dius que has visitat.
    La fotografia que hi ha publicada a la meva pàgina de Facebook, es d'un acte reivindicatiu de l'any 2010 dels àmics dels castells, i que vaig tenir el plaer de participar-hi.
    Com a veí de Remolins, estimo el meu barri, i la meva ciutat, i com diu la cançó, en més d'una ocasió vaig anar amb els genolls pelats, jugant per les costes del castell.
    I quan en aquella ocasió em va convidar a participar a l'acte (en aquell moment era regidor del PSC a l'Ajuntament) el bon amic Jordi Jordan, no vaig tenir cap mena de dubte en donar-hi suport i amb el seu permis vaig agafar aquesta foto per poder presumir de ciutat.
    Espero haver aclarit els teus dubtes. Una salutació.

    ResponElimina
  7. Gràcies Gutijaume, però de moment he anat a Brussel·les, Madrid, Valencia, Barcelona x7, Mallorca, Saragossa, etc per expressar els meus inquietuds i sempre m'he pagat jo el viatge - i el entrepà.

    ResponElimina
  8. Pos si que vivim bé Brian! Les elits de Catalunya teniu esta grandíssima sort. Nosaltres som més humils i mentre puguem, pagarem el desplaçament de la gent.

    ResponElimina
  9. Mira Ricard, si tinguesses un mínim de dignitat i t'interessesses mínimament amb la gent amb la que t'ajuntes, ja hauries fugit cagant llets o hauríeu fet net a SCC. Perquè per molt que t'hi esforces, amb estos dos enllaços que t'adjunto ja n'hauries de tenir prou:
    http://www.vilaweb.cat/noticia/4210629/20140914/video-societat-civil-catalana-pactant-grups-nazis-tarragona.html

    http://www.vilaweb.cat/mailobert/4187670/records-darrera-martingala.html

    I això també va per Jaume Solé. Ja sabeu amb qui us organitzeu per al proper 12 d'octubre.

    I Jaume, dir que la gent que es paga l'autobús són "les elits de Catalunya" és de ser molt curt de mires. Els milers i milers de persones que van anar a les manifestacions de la PDE eren també esta elit? Més d'1.000.000 de persones formen l'elit de Catalunya? JAJAJAJA!!!! el que passa és que això de pagar autobusos, trens i paelles ho teniu molt per mà los del PP. Que dit siga de passada, qui et penses qui sou els del PP? Si només representeu els interessos de les elits econòmiques, Bankia, ACS, Santander,....

    ResponElimina
  10. Podríem dir el mateix dels que us manifesteu al costat d’organitzacions d’extrema esquerra caracteritzades per la intolerància ideològica i el nacionalisme identitari més recalcitrant (CUP), per no parlar dels patriotes de l’Estat Català (aquells que empren lemes com “parla català o emigra”). Aquests estaven també a la V. De totes maneres ja feu pactes polítics amb ells, és a dir que molt no us deu importar.

    Normal que cada cop empreu més eines propagandístiques inspirades en el nacionalisme alemany del ’34. A mi això de la “V” em recorda al “Deutschland siegt an allen fronten”. Cada cop hi ha més paral•lelismes en l’àmbit ideològic, propagandístic, mediàtic i agitador. I les paraules de Junqueras també em recorden a les d’un líder alemany que deia que “LA VOLUNTAT DEL POBLE ALEMANY, ESTÀ PER SOBRE DE QUALSEVOL LLEI”

    No he dit que la gent que es va manifestar contra el PHN a Brussel•les fos la èlit catalana, simplement constato un fet força evident: no crec que la classe treballadora es pugui permetre fer constants viatges reivindicatius com Brian: Brussel•les, Madrid, València, Barcelona x 7, Mallorca, Saragossa i ETC.

    I no et confonguis, reduir Societat Civil Catalana a la expressió del Partit Popular és ser molt curt de mires.

    ResponElimina
  11. Arjub, ho sento, jo ja vaig dir el que havia de dir, i no penso entra en una discusió que jo considero que ja vaig acabar ahir. Un plaer.

    ResponElimina
  12. Gutijaume, quan parlava dels viatges que he pagat per a manifestar-me, parlava de les manis de la PDE (veig que no has entés la relació de ciutats - no te'n recordes del ritme de manis que portavem per a aturar el PHN? ), i et puc assegurar que més d'un que anava en l'autocar amb mi era de "classe treballador" - i si, puc afirmar que molts ebrencs poden permetre pagar aixo, retallant d'altres llocs com les vacances "normals" perque entenem que és una inversió pels nostres fills! No entenc aixo que dius del elit catalana ¿?
    Vatros, com "pagueu" els viatges de la gent? i per que?

    ResponElimina
  13. Jo tenia 13 anys llavors, recordo que ens obligaven a manifestar-nos al institut però no vaig arribar a anar a cap manifestació tret de la que van fer a Tortosa quan va venir Josep Piqué.

    Paguem els autobusos perquè volem i ho fem amb els diners que rep SCC de les participacions voluntàries dels seus membres. Pensa que nosaltres no tenim que subvencionar mitjans de comunicació ni associacions afins i per tant el que tenim ho podem destinar a cobrir el viatge dels que vulguin venir el 12 d’octubre a Plaça Catalunya a reivindicar l’Espanya de tots.

    ResponElimina
  14. Però com bon estudiant de la politica, deus saber que vam anar (classe treballador i elits catalans - com em defineixes?) a Barcelona moltes vegades, a Brussel·les 2 cops, a Mallorca, Valencia etc ?
    Però torno al fons de la pregunta, poca cosa deuen sentir per aquest acte si només aniran si els hi pagues les despeses. Ves preguntant als ebrencs quan van gastar, i continuen gastant, en la defensa del riu - no veus que hi ha una diferencia abismal entre pagar tu i que t'ho paguen?

    ResponElimina
  15. Brian, segons el WikihomedelaFAES, les elits ens fotem entrepans que ens portem de casa i ens paguem els bitllets de bus.
    Els pobretons van a despeses pagades que per això els organitzadors s’han currat fer actes festius i altres per arroplegar diners per pagar-los-ho.
    Les celles xamuscades tenen de tan de fer entrepans de saltxitxes i baldanes per treure quatre duros per poder anar a “gastos pagats”. La d’hores extres que han tingut que fer !!!
    Sort que som de “les elits” i que ni que ens paguessem pegar la volta al món en esta colla, no hi aniríem.

    ResponElimina
  16. Perquè no dieu que José Domingo, qui va negociar amb Democracia Nacional, com organitzar-se a la manifestació e Tarragona del dia 11 de setembre, és el secretari de SCC? Això no és prou per fer-vos pensar qui sou i què feu? Acaba com vulgues Ricard.

    I Jaume, mira't bé de què parles i deixa la demagògia barata de la FAES a un costat sinó no tindràs credibilitat. Comparar la CUP amb Democracia Nacional és de P3.

    ResponElimina
  17. Mismo perro con distinto collar...

    ResponElimina
  18. Suposo que el sobres que hi ha al carrer genova de Madrid, donen per a molt com per pagar autobusos.
    Aquí s'han ajuntat els rojos com lleixà i els hereus de Bau com Jaume, tots per defensar la pàtria única gran i lliure que és Espanya.
    Només us falta fontanet i panisello per a captar a les èlits de la intel·lectualitat tortosina.

    ResponElimina
  19. Jaume, això ho dius per Societat Civil Catalana i Democracia Nacional, no? Mismos perros con distintos collares.

    També es curiós com l'espanyolisme, el nacionalisme espanyol, ha passat de tractar-nos com "etarres" fins fa pocs anys, a ara tractar-nos com a "nazis". És que se us acaben les idees o és que heu canviat de ideòleg?

    ResponElimina
  20. A la universitat em va tocar llegir a Goebbels i a classe de "Feixismes i sistemes autoritaris" vaig tenir a un professor que en sabia un rato sobre el tema: Joan Antón Mellón. A mi no m'enganyaràs...

    ResponElimina
  21. ...¡Ji!...¡Ji!...¡Ji!... si te has empollado al "Offrerr-rrestramporfffftrup-per" Goebbels, ahora yo me explico lo <***********************>que´stas...¡Juas!,¡Juas!,¡Juas!...

    ResponElimina
  22. Clar Jaume, els malalts som la resta i vosaltres sou els que hi toqueu, no? Doncs repartint això se us hauria de caure la cara de vergonya perquè ni Goebbles ho faria millor:
    http://www.vilaweb.cat/noticia/4214052/20141007/insolits-arguments-independencia-societat-civil-catalana.html

    Com que potser això de llegir no és lo vostre fort, doneu un cop d'ull a això: http://www.europarlbarcelona.eu/ca/premsa/press_releases/comunicats-2010/pr-2010-may/pr-19052010.html;jsessionid=85B79812AA31989579691C91022B0C7F

    Per cert, quan tingueu un altre discurs que no siga el de la por ja ens ho feu saber perquè la veritat és que sou molt pesats i canseu.

    I per últim, com a mostra de la vostra democràcia, "El govern de Madrid censura un acte de David Fernández i Martxelo Otamendi" http://www.vilaweb.cat/noticia/4214103/20141008/comunitat-madrid-censura-acte-david-fernandez-martxelo-otamendi.html

    Per cert, et recordo que Martxelo Otamendi va ser torturat per la policia espanyola i el Tribunal d'Estrasburg fa dos anys va condemnar Espanya per no investigar les tortures, una pràctica força habitual al vostre meravellós país: http://www.vilaweb.cat/noticia/4047620/20121016/tribunal-destrasburg-condemna-espanya-tortures-martxelo-otamendi.html

    I encara us estranyeu que volguem marxar...

    ResponElimina
  23. ...en 1714 NOS CONQUISTARON y de una nacion que somos, nos honraron con el honroso titulo de REGION ESPAÑOLA, para ello se llevaron a una buena parte de INDIGENAS (naturalmente catalanes) y los hicieron vivir por todas las Españas, en el 1936 conseguimos una semi-independencia (algo es algo), pero en el 1939 ya se sabe lo que nos paso, el Franco nos trajo un monton de pobre gente (porque en sus lugares de origen el "REGIMEN" no los inscribio como zona del PLAN DE DESARROLLO) y aqui por lo menos podian trabajar, ganar dinero, nos imitaron a los que estabamos aqui, se compraron frigorificos, estufas, televisores, motos, coches... en fin todo de lo que su Excelencia el Jefe del Estado, recibia su correspondiente -pequeño- tanto por ciento, engordando cada vez sus suculentas cuentas bancarias por Europa..., y ahora el señor Rajoy y demas pandilla de vividores -incluidos "aquellos" que gastan una bragueta muy, pero que muy larga, se dedican a sodomizarnos moralmente a los verdaderos catalanes...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta