20 d’octubre del 2014

Jordi Romeva (Cercle Català de Negocis) sosté que les pensions i subvencions agràries no perillen amb la independència



TORTOSA (Baix Ebre).- La independència de Catalunya és viable des del punt de vista econòmic, i això garanteix el futur de les pensions, les subvencions agràries i el manteniment de l’estat del benestar. Aquest és el missatge que ha volgut llançar aquest dilluns Jordi Romeva, col·laborador del Cercle Català de Negocis i membre de la sectorial de Jubilats de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Romeva està realitzant una sèrie de xerrades en diversos centres cívics i casals per a la gent grau d’arreu del territori. La propera xerrada és la que farà aquest dimarts, 21 d’octubre, al casal de la gent gran de Ferreries, a Tortosa, a partir de les cinc de la tarda.

Romeva ha reconegut que el futur de les pensions és un dels aspectes del procés nacional que més preocupa la ciutadania. Però ha afegit que en una Catalunya independent es podran pagar les pensions de la gent gran i els ajuts per als pagesos, fins i tot si el país quedés fora de la Unió Europea. De fet, ha dit que, amb els mateixos impostos que ara, el pressupost anual de la Generalitat podria pujar un 50%.

D’altra banda, Romeva ha valorat la petició que han fet Òmnium Cultural i l’ANC al president de la Generalitat, perquè Artur Mas convoque unes eleccions plebiscitàries abans de tres mesos. Segons Romeva, abans de la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona les territorials de l’ANC es van reunir per fixar quina havia de ser la posició de l’entitat davant de la consulta alternativa del 9 de novembre. En el cas de l’assemblea de l’ANC a les Terres de l’Ebre, també es va donar suport al nou 9-N, però amb l’exigència de convocatòria d’eleccions i reclamant als partits pro-consulta que incloguin la declaració d’independència en els seus programes electorals.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Romeva ha refermat la importància d’anar a votar al 9N, tot i que no siga el tipus de consulta que s’havia previst inicialment. Tall de veu Jordi Romeva, col·laborador del Cercle Català de Negocis.

3 comentaris:




  1. Què simple i fàcil que sembla tot. Si tan segur està d’aquestes afirmacions m’agradaria que es comprometés a que en cas de que vagi errat en els seus càlculs, ell mateix fiqui de la seua butxaca els diners per pagar les pensions i els subsidis agrícoles. Jo mateix l’acompanyaré gustosament al notari. I d’aquesta manera tots ens el podrem prendre en serio.

    ResponElimina
  2. Estem en la mateixa historia de sempre...vale, d'acord, que Catalunya independent potser economicament viable és cert, no és cap disbarat, però el que els senyors de l'ANC, de CiU i ERC mai ens expliquen clarament és COM? Sóc desconfiat de mena i no m'acabo de refiar d'aquestes previsions, massa fàcils i massa optimistes, sempre tinc la impressió de que se'ns mobilitza, es parla de sentiments, d'injusticies però si no saben ni posar-se d'acord per a una consulta, com es posaran d'acord per construir un país?

    ResponElimina
  3. I parlant de les sectorials de l'ANC...que expliquin per què van retirar el document de la sectorial de Salut....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta