30 d’octubre del 2014

La III Fira d’Emancipació Juvenil d'Amposta fomentarà la formació i l’ocupació dels joves




AMPOSTA (Montsià).- L’auditori municipal d’Amposta serà l’escenari de la III Fira d’Emancipació Juvenil, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre, i que organitza l’àrea de Joventut i Polítiques Actives d’Ocupació. La fira està adreçada als joves d’entre 16 i 29 anys, que busquen feina o que bé no saben com emprendre el seu projecte de vida, perquè hi busquin solucions i siguen més atractius per a les empreses. Així ho ha explicat aquest dijous el regidor de Joventut i Polítiques d’Ocupació, Eros Esquerré, qui ha destacat els bons resultats de programes com ara Joves per l’Ocupació. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Esquerré ha assenyalat que actualment hi ha 100 empreses en prospecció, de les quals el 62% han acabat contractant persones inscrites al programa Joves per l’Ocupació.

Així, a la III Fira d’Emancipació Juvenil d’Amposta es podran trobar els diversos agents municipals al servei de la joventut; l’oferta formativa de les Terres de l’Ebre; diversos tallers formatius per saber preparar-se abans d’una entrevista de feina, i informació i inscripcions a la Garantia Juvenil, que dóna suport i ajuts a les empreses per a la contractació de joves que compleixin els requisits del programa de la Generalitat. Es tracta d’una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, i que ha fet que el govern català haja posat en marxa un conjunt d’actuacions i mesures enfocades a l’estímul de la contractació de joves vulnerables.

De la mateixa manera, els visitants de la fira també podran conèixer de primera mà com funciona la borsa de treball jove. Esquerré ha recordat que l’Ajuntament d’Amposta pot operar legalment com a agència de col·locació, i que ara està gestionant al voltant de 60 currículums diaris.

Quant a la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació, el regidor d’Amposta ha detallat que han sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya un total de set mòduls de certificació professional: jardineria; auxiliar de ramaderia; operari d’indústries gràfiques; operari d’indústries càrniques; mecànica i soldadura; i aqüicultura i arts de pesca. Per a la nova edició del programa s’oferiran 60 places i els interessats hauran de passar un procés de selecció, ja que normalment s’hi presenten uns 200 joves de tot el territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta