23 d’octubre del 2014

La jutgessa imputa l'alcalde d'Alcanar i el regidor d'Urbanisme per delictes contra l'administració pública


ALCANAR (Montsià).- La titular del jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta ha imputat, finalment, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, per delictes contra l'administració pública, segons ha informat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La jutgessa els ha citat a declarar, en qualitat d'imputats, la setmana vinent. En concret, el regidor d'Urbanisme declararà el proper dimecres 29 d'octubre a la tarda, i l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ho farà dijous 30 d'octubre a partir de les quatre de la tarda. Les imputacions i citacions arriben després que fa just una setmana la Guàrdia Civil escorcollés l'Ajuntament durant catorze hores i detingués "preventivament" l'alcalde i el regidor d'Urbanisme.

L'escorcoll de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament i a tres seus socials d'empresaris locals d'Alcanar es va fer dijous passat en el marc d'una investigació per delictes contra l'administració pública. Durant les més de catorze hores que va durar l'escorcoll al consistori, la Guàrdia Civil va detenir "preventivament" l'alcalde, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí. L'operació de la Guàrdia Civil, anomenada 'Carraus', sota la tutela judicial i de fiscalia, investiga la possible manipulació de concursos públics entre 2008 i 2013. La Guàrdia Civil ja s'havia personat a l'Ajuntament d'Alcanar fa un any, el 20 de novembre de 2013, per requerir informació sobre diverses obres i operacions municipals durant aquest període, sense que en derivés cap detenció ni imputació judicial.

El cas va obrir-se arran la denúncia d'un militant de CiU d'Alcanar, Andreu Queralt, que va portar als jutjats la gran part de les obres que el govern municipal d'ERC havia adjudicat durant aquest període. A més, segons fonts de la Guàrdia Civil, en l'origen de la investigació també figuren suposats indicis que van aparèixer en documents localitzats en un escorcoll policial anterior a la seu de l'empresa Invall de Reus.

El dia després de l'escorcoll, divendres passat, l'alcalde Alfons Montserrat va denunciar l'actuació "totalment desproporcionada" i la "voluntat d'acarnissament" de la Guàrdia Civil cap al govern municipal d'Alcanar. Montserrat va assegurar que l'escorcoll responia a causes més enllà de la "lògica jurídica". Segons va detallar, en l'escorcoll, la Guàrdia Civil va recollir informació de 23 expedients de licitacions, concursos públics i adjudicacions d'obres o serveis fins aquest 2014. Alguns dels documents requerits amplien els que ja es van sol·licitar en la visita policial del 20 de novembre de 2013, però la majoria fan referència a projectes nous. Es tracta bàsicament d'obres que han executat petits empresaris de la construcció de la mateixa població.

Via ACN

3 comentaris:

  1. El més greu és que s'ha imputat ja a hores d'ara 11 persones, 8 treballadors i 3 càrrecs electes, i sembla que la llista s'ampliarà.

    El complot de CiU Alcanar contra l'ajuntament d'Alcanar segeueix els seus pasos, i no és cap denúncia de cap friki, és una operació perfectament premeditada i planificada.

    ResponElimina
  2. Si és culpa de CiU perquè el poble cridava INDEPENDÈNCIA? No era de Madrid la culpa d’això també?

    ResponElimina
  3. ...Guti, para decirlo de una manera fina...los del pp os frotais las manos con todo eso (lo mismo que con el hijito del Jordi Pujol)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta