17 d’octubre del 2014

El jutjat va descartar la imputació de l'alcalde d'Alcanar el 16 de setembre, un mes abans de l'operació



ALCANAR (Montsià).- A l'endemà que la Guàrdia Civil abandonés l'Ajuntament d'Alcanar després d'un escorcoll de més de 14 hores sense cap detingut ni imputació, l'alcalde, el republicà Alfons Montserrat, ha recriminat públicament el que considera una actuació "totalment desproporcionada" i una "voluntat d'acarnissament" de l'institut armat amb el govern municipal. Montserrat, que juntament amb el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, va ser detingut preventivament durant l'operació, ha insistit que la motivació de l'escorcoll respon a causes més enllà de la "lògica jurídica". Segons ha recordat, després d'un any i mig de la primera denúncia, el jutjat número 4 d'Amposta encara no ha trobat cap indici per a la seua imputació.

"Després d'un any i mig estem igual, excepte que hem tingut dues visites més", ha ironitzat l'alcalde, amb posat seriós i contundent. L'escorcoll, ha explicat, tenia com a objectiu recollir informació de 23 expedients de licitacions, concursos públics i adjudicacions d'obres o serveis fins aquest 2014. Alguns dels documents requerits amplien els que ja es van sol·licitar en la visita policial del 20 de novembre de 2013, però la majoria fan referència a projectes nous. Segons Montserrat, es tracta bàsicament d'obres que han executat petits empresaris de la construcció de la mateixa població. "Busquen una banda organitzada entre l'Ajuntament d'Alcanar i un grup de paletes del poble", ha exclamat, indignat.

La trentena d'agents de la Guàrdia Civil desplegats van centrar-se en la segona planta de l'Ajuntament, on es troben els serveis tècnics i d'Urbanisme, mentre ell mateix i Martí eren detinguts i se'ls requisaven els mòbils, que no els han estat tornats. Al final de l'escorcoll, els efectius policials es van endur quatre discos durs dels ordinadors de tres tècnics i del regidor d'Urbanisme, van copiar correus electrònics, a més de confiscar diverses caixes amb documentació diversa de la qual no en van poder obtenir fotocòpia.

Montserrat i Martí van sortir per la porta principal de la casa de la vila poc abans de les dues de la matinada, on van ser rebuts per desenes de veïns, alcaldes i càrrecs d'ERC, sense cap tipus d'imputació formal. De fet, indiquen, el passat 16 de setembre una resolució del jutjat número 4 d'Amposta, que investiga el cas, assegurava textualment que no hi havia indicis suficients per a qualsevol tipus d'imputació.

Tot i això, un mes després la Guàrdia Civil tornava aquest dijous al matí amb l'ordre d'escorcoll. Les detencions, remarca, van ser iniciativa exclusiva del mateix cos armat. "Tenim una sensació d'absoluta indefensió. Va ser una actuació totalment desproporcionada. Es fa difícil pensar a quina lògica obeeix: és diferent de la lògica jurídica. Hi ha una voluntat d'acarnissament de la Guàrdia Civil amb l'Ajuntament d'Alcanar o amb les nostres persones", ha assegurat.

"No es respecta l'autonomia local"

Acompanyat per tot l'equip de govern d'ERC, Montserrat continua perplex davant del desplegament policial. "No es respecta l'autonomia local ni el poble d'Alcanar. Tot el que s'ha fet són actuacions que s'haurien pogut fer amb un senzill requeriment d'informació del jutjat a l'Ajuntament. La portem i s'acaba. S'ha preferit no seguir aquesta via i per segona vegada, tot i que l'Ajuntament està personat en la causa, s'ha tornat a procedir a una actuació totalment desproporcionada", ha reblat. A sobre, ha subratllat, l'escorcoll va ser anunciat als mitjans de comunicació gairebé en el mateix moment que començava, pel Ministeri de l'Interior i la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Un fet totalment inusual.

L'alcalde ha recordat que tot arrenca d'una denúncia signada -per part del militant de CiU d'Alcanar, Andreu Queralt- i una altra formulada anònimament el 3 juliol de l'any 2013. El passat 20 de novembre, la Guàrdia Civil es presentava per primer cop a l'Ajuntament d'Alcanar per efectuar un requeriment d'informació sobre una quinzena d'expedients escenificant un escorcoll formal.

Entre aquests, figuren l'adjudicació de diverses obres d'urbanització de carrers, l'escola municipal de música, la compra dels terrenys del jaciment ibèric de Sant Jaume-Mas d'en Serrà, el contracte de riscos laborals, la xarxa de sanejament, les clàusules de licitació de la piscina coberta o, fins i tot, algunes obres que es van iniciar abans que ERC accedís a l'equip de govern, com el centre cívic. "Creiem que s'han equivocat", ha puntualitzat l'alcalde, qui ha apuntat que es tracta, en bona mesura, d'actuacions que no superen els 220.000 euros i que podien ser executades per empreses locals sense necessitat de qualificació administrativa.

Bona part de les argumentacions que contenia la denúncia van ser ratificades per l'exsecretària municipal, Mercè Colomé. L'equip de govern va denunciar llavors al jutjat d'Amposta que la funcionària mantenia una relació sentimental amb el comandament de la Guàrdia Civil encarregat de l'operatiu. La jutgessa va rebutjar la seva recusació així com la presentada contra la participació de l'institut armat. El recurs de l'Ajuntament davant l'Audiència de Tarragona, que havia de ser vist el passat mes de maig, encara no ha estat resolt.


Via ACN
Imatge Manolo Velázquez (Canal 21 Ebre)

28 comentaris:

  1. Jo, jo, a Alcanar reben amb aplaudiments i amb crits d' "Independència" a presumptes corruptes (igual que es fa amb Messi, un super defraudador que al que reben alegrement a la sortida dels jutjats). Això a un poble on s'ha de tombar una urbanització sencera per haver-se construït de manera il•legal, on no se cobren les contribucions especials als veïns per no notificar-les a temps, etc, etc... voleu dir que no hi ha res de xanxullo? Desprès de veure com ha funcionat la compra de terrenys rústics a Deltebre per part d’un ex-alcalde (Aspa), qui pot estranyar-se que a Alcanar no passin "coses rares" també?
    Si això passes a un ajuntament governat pel PP o PSC, aquestos mateixos "palmeros" anirien a insultar-los i acusar-los de tots els mals del mon mundial...

    ResponElimina
  2. ...hombre, decirle al Messi que es un defraudador despues de la tira de pelas que ha pagado y paga al fisco español..., yo mas bien me creo que ha sido un fallo por parte de los asesores del padre, me explico para no tener que pagar has de estar un cierto tiempo como minimo demostrando que vives fuera del territorio español, ellos cobraron un dinero por haber cedido el chaval su imagen a ciertas firmas que producen cierto tipo de articulos deportivos, y eso lo cobraron muy lejos del territorio erspañol, ellos pagaron los impuestos deribados de estas cantidades en territorio o hacienda argentinas, pero hacienda española no lo reconoce, hacienda solo ve que ha hecho unos ingresos a su caja y tiene que pagar a los españoles..., lo de Alcanar, no se de que se trata, solo se que los investigan, hoy he oido al alcalde canareu, que alguien denuncio, y de alli han venido estos lodos, yo ya he dicho que por esta zona hay mucha mafia, no hace falta decir sitios, motivos y lugares..., la Cuardia Civil se ocupa de los delitos economicos en ciertas partes del territorio catalan y en otras el Cuerpo Nacional de Policia, yo solo digo una cosa, y mas en ese caso, los Guardias Civiles cuando han ido asi y en el lugar que han ido, ha sido por ordenes recibidas, igual en otras investigaciones han descubierto algo relacionado con el asunto de ese ayuntamiento en cuestion que estan invesigando, si los han registrado tantas horas y despues los han soltado, pues algo raro-raro (como el ya fallecido papuchi de Julito Iglesias) debe de haber, los investigadores no diran nada pues esto es parte intrinseca de su labor, y los politicos y comerciantes tampoco diran nada para no facilitar a los investigadores su trabajo y ademas aprovechando la conyuntura politica de estos momentos, es facil decir "España nos esta represaliando o coaccionando"...

    ResponElimina
  3. Però és que això de que "la culpa es de Madrid" ha calat molt fort a Catalunya.

    ResponElimina
  4. ...y el 99,99 % SI TIENE LA CULPA LOS POLTRONEROS DE LOS MADRILES, a mafiosos tampoco nadie les gana, no son hermanitas de la caridad precisamente...

    ResponElimina
  5. Guti de lladres n'hi ha a tots los puestos...i los teus no son los mes apropiats per parlar...lo problema de base no és un partit o l'altre, sino los personajillos que se posen en politica per viure i xupar de la mamella, montant-se xiringuitos diguense PP, PSOE/PSC, ERC, ANC o fundación FAES...avui en dia la politica i moltes organitzacions socials no són més que una manera de viure a costelles del poble que és el qui paga. S'ha perdut totalment la idea de servei al poble inherent a una bona praxi de la funció política, anteposant-se els interessos personals propis o del grupet de turno als del poble que damunt és qui els vota. El PP ple de l'oligarquia politico economica heredada del franquisme, CiU la mateixa oligarquia però d'aqui Catalunya (i quantes vegades han robat aquests amb la complicitat de Madrid), ERC ple de chaqueteros que com veuen que la independencia té molt de suport pos intenten assegurar-se un tall del pastís de una suposada Catalunya independent, el PSC ple de gent que els fuig com a rates cap a ERC o Ciutadans, ICV que vol ser la Podemos catalana...els de moviments socials ara també volen remenar les cireres dels ajuntaments, associacions culturals com Omnium en mans de partits polítics, ANC pressumtament financiada amb diners publics, com la FAES o la Fundacion Francisco Franco a MAdrid, mimades pel govern Pepero...i així podriem estar tot el dia enumerant desproposits.

    ResponElimina
  6. I damunt fotent a Messi pel mig...claro Guti, com ets devot de "San Florentino"...pos au, vesli a resar a la plataforma Castor. Sigue de Blaugrana o de blanc de poques vergonyes n'hi han a tots los puestos.

    ResponElimina
  7. Jo no he ficat a Messi per enlloc...

    ResponElimina
  8. Les meues disculpes Guti...m'han anat més rapid els dits que el cap...era per a Morigan..

    ResponElimina
  9. Saberut puc estar d’acord amb algunes de les coses que dius. Sobra molt de finançament públic (als partits, als sindicats i patronals, a associacions de tot tipus, mitjans de comunicació...). Tenim un Estat excessivament paternalista en tots els sentits de la paraula i és algo que hem de canviar d’una forma u altra. Per això a mi no em vendran el cuento de que volen “construir un país nou”... Han tingut tots els mecanismes a la seva disposició per fer les coses bé i malauradament hem tingut a un lladre governant Catalunya durant 23 anys, tenim una televisió pública totalment tendenciosa, una educació completament esbiaixada i tot un reguerall de mitjans de comunicació i associacions afins untades amb diners públics.

    ResponElimina
  10. Em sembla que cap jutge ha dictaminat que Pujols haigue robat res.

    Pujol va admetre que tenia la herencia del seu pare a Andorra i no l'havia declarat mai, pel que podria haver comés un delicte fiscal que molt possiblement ja està caducat.
    Si fa o no fa, com el rei pare o el Nart, tots dos en herències "paternes" a Suissa.

    Pujol avui per avui no ha estat jutjat ni declarat culpable de res (encara), cosa que no es pot dir de Barcenas i Matas tancats a la presó, Rato i Blesa (ficata dit per Aznar a Bankia) amb fiances milionaries o com Fabra pidolant un indult després de que el sentencien a varios anys de presó.

    Quan algú vol donar lliçons, lo primer que ha de fer és mirar lo que te a la vora, en aquest cas políitcament, perquè de lladres i corruptes al PP sembla que n'hi han mes que de legals i bona gent

    ResponElimina
  11. jo, jo, susanna... una herència dius? una herència que no coneix ni sa germana... com pots ser tan ingènua? I els fills han sortit tots genis de les finances i compren les oficines bancàries de 1000 en 1000... va dona, va, no hi ha més cec que aquell que no vol veure... però és clar, com després de jubilar-se s’ha fet indepe, ara et el tens que defensar... què patètic...

    ResponElimina
  12. Precisament per això, quan miro als Bárcenas, Matas, Fabra i companyia em sento satisfet de veure’ls on es mereixen estar: a presó. En canvi quan miro a Catalunya sol veig gent excusant als corruptes: és culpa de Madrid, és culpa de Florentino o és cosa d’una herència. A Catalunya el clan mafiós dels Pujol continua esquivant la justícia. No sé qui pretén ara donar lliçons a qui...

    Podem avançar tots plegats per lluitar contra la corrupció que afecta a esta societat (no sol a la política) o podem continuar jugant al: “y tu más”...

    ResponElimina
  13. ...Guti..., todo el suelo patrio empieza a estar corroido por la corruptela, quien sufre en definitiva somos el pueblo, o sea los mas inocentes de todo..., y tu chico estas con la cabeza en el pp, y no ves mas alla de tus narices, yo no digo que lo del Pujol este bien, pero tampoco puedo decir mal, ha de haber una investigacion -que la hay- y despues opinare, pero yo si se que este hombre -el Pujol- las paso muy canutas por la politica, su padre, pues en aquellos tiempos era facilisimo, traslado casi todo su capital a Suiza, piensa que 100.000 pts. ahora y 100.000 ptas despues era facil de llevar adosados al cuerpo y alli en el banco suizo criaba un buen suculento redito, se que hubo tiempos que 5.000.000 pesetas al año te daba un millon de redito, y si no tocabas nada, la rueda giraba y el dinero se multiplicaba y multiplicaba, ademas estaba la volsa bursatil internacionales, muchas fortunas se hicieron rapidamente por ese metodo, el circuito internacional estaba por el continente asiatico y oriente medio y siempre al lado de los campos petroliferos, es decir hay muchas fortunas ocultas, su padre lo oculto porque suponia que mas tarde o temprano tendrian que salir de improviso de su nacion, y por lo menos que la familia tuviera su montoncito ahorrado para salir del paso, los hijos como tenian unas pelas no controladas por el fisco español (ahora ya es mas dificil no controlarlo porque es el fisco europeo)..., pero como te digo la corrupcion esta a flor de piel, y no se hacen las fortunas a cuesta de los trabajadores españolitos, se hacen por los circuitos internacionales...

    ResponElimina
  14. El que no diu Morigan, és que tots els xanxullos de que parla: el cas Turov, o les CCEE de la Ronda, o les cases al mig del carrer al c/ Mèrida són de governs anteriors a l'arribada d'ERC a l'alcaldia, i tots lligats al grup d'interessos del partit polític que ha presentat la denúncia, on una persona que era alcalde, era a la vegada promotor i API

    ResponElimina
  15. Tota aquesta operació obeix a dos coses:
    1. l'intent de CiU d'assaltar l'alcaldia d'Alcanar com siga per a continuar amb la seva xarxa de negocis, ja sabeu multiplciar fins 255% la densitat, i fer negocis comprant parcel·les a preu d'unifamiliars i vendre a preu d'apartaments, i amb aixó tot el loby ampostí que gira al voltant de l'exalcalde.
    2. el resentiment de l'exsecretària, al qual l'ajuntament després de 9 mesos de baixa va facturar, i que a més més té els contactes amb un guàrdia civil adscrit a la policia judicial de Tortosa.
    Aquestes dues potes s'uneixen en aquest complot, que compta amb la col·laboració d'alguns treballadors municipals de l'ajuntament vinculats a CiU.
    I per finalitzar les ganes d'escani i acrnissament de l'estat front a un ajuntament d'ERC, i soberanista i que a més a més ha lliderat la lluita contra el Castor

    ResponElimina
  16. És curiosos el desplegament mediàtic contra l'ajuntament d'Alcanar i contrasta amb el que ha passat en altres ajuntaments com en el l'Ametlla o Ascó, que tenen alcaldes que ja han estat imputats i fins i tot han anat ja a declarar, el quals han passat desapercebuts,
    L'explicació?......

    ResponElimina
  17. Algun periodista intrèpid hauria d'investigar i publicar la naturalesa de les relacions entre el sargent primer que dirigeix la instrucció i la exsecretaria (Mercè Colomè). És a dir entre el testimoni de càrrec i l'instructor.
    És un escandol i fora suficient per deixar el tema enllestit

    ResponElimina
  18. Remei, amb tota la informació dels draps bruts de l'Ajuntament que sembles tenir, deus ser com a mínin la dona de l'alcalde o d'algún regidor...
    Esteu tranquils, que si no hi ha res d'amagat, no se'ls podrà imputar res.

    ResponElimina
  19. Socorroooooooooooo en cap moment volia exculpar a Pujol i familia!!
    Si han fet negocis bruts a coostelles dels ciutadans, que PAGUEM COM A LLADRES
    Tanmateix entre l'herencia no declarda de Pujol i la del rei o la de Nart de ciutadnas, no hi ha cap diferència.
    Entre els negocis i comissions de la familia Pujol pel seu lloc privilegiat i la fortuna del rei tampoc n'hi ha cap.
    Malhauradament per tots, avui per avui, encara no estan imputats de res.
    Esperem que poc a poc es vaigue aclarint i que paguen si realmetn s'ha aprofitat de la seua posició provilegiada per enriquir-se .

    ResponElimina
  20. Lo que si em sembla vergonyós i totalment i totalment fals és que Gutijaume del PP ens vulgue fer creure que el partit dels seus amores actua contra la corrupció.

    Auuuuuuuuuuuu va!!! Ara resulta que son els catalans els que exculpen a PUjol (jo no ho dec ser, perquè en cap moment l'exculpo), mentre el PP des del primer dia a foragitat als corruptes com Matas, Barcenas, Acebbes, Fabra i companyia

    Com poden pretendre que ens creguuem aquestes EMBUSTERIES ???
    Es deuen pensar que som idiotes

    Per cert, lo coll de la Cospedal es veu que comença a esatr en perill....
    Qui li ha va pagar la campanya electoral?
    A canvi de que?
    Aviat ho sabrem

    ResponElimina
  21. Morigan que potser ets el pseudonim d'algú de CiU Alcanar?
    Tota aquesta informació és pública, i ha sortit per la premsa (el cas Turov i altres escandols urbanístics d'epoques anteriors) i respecte al cas que ara ens ocupa, en les diferents assembles fetes per l'equip de govern, s'han explicat els fets. I respecte les relacions entre l'excescretaria i testimoni de càrrec, la Mercé Colome, resentida per que se la van traure del damunt i el sargent primera Troncoso, instructor del cas són "vox populí" a tot arreu

    ResponElimina
  22. ...a la vista de todo lo que veo o estoy leendo, unos si no hicieran algun chanchullo, no tendrian problemas, y otros tienen asi su medio de una venganza , otros a cambio de algunos revolcones cumplen con su deber, o sea caciquismo total de bodevil como los hay por el sur italiano, asi que los jueces tienen el puesto de trabajo asegurado, no tienen la espada de Damocles del paro... y mientras tanto el pueblo paguemos y paguemos

    ResponElimina
  23. Jo l’únic que vull és que TOTS els corruptes acabin a presó com Matas, Bárcenas i Fabra... Siguin del partit que siguin. No perquè hagin representat les sigles del meu partit els defensaré com tu sí que fas. Jo no m’imagino a afiliats del Partit Popular esperant-se a la porta de casa de Bárcenas per donar-li suport. Això si em permeteu, és Jo l’únic que vull és que TOTS els corruptes acabin a presó com Matas, Bárcenas i Fabra... Siguin del partit que siguin. No perquè hagin representat les sigles del meu partit els defensaré com sí es fa en altres partits. Jo no m’imagino a afiliats del Partit Popular esperant-se a la porta de casa de Bárcenas per donar-li suport com ha passat a Alcanar. Això, si em permeteu, és penós.
    I dins del meu paper com a membre de Noves Generacions, amb les poques responsabilitats que tinc atorgades l’únic que et puc assegurar és que he participat al decàleg sobre regeneració democràtica que hem elaborat des de la Nacional i que defensa:

    7. Pediremos que se establezca por mandato legal la obligación de dimitir de los cargos públicos en el momento que se abra juicio oral por delito de corrupción o de gestión de fondos públicos.
    8. Propugnaremos la inelegibilidad de cualquier persona que se encuentre procesada por delito de corrupción o de gestión de fondos púbicos.
    9. Reclamaremos que aumente la prescripción de los delitos de corrupción o de mala gestión de fondos públicos.

    Decàleg que en breus serà entregat al President del Govern de la Nació.

    ResponElimina
  24. M'alegro per lo del Decàleg (que altres ja el tenen fa temps) i que tingues molta sort per a qu s'aplique al PP i a poder ser en caracter retroactiu

    Et desitjo tota la sort del món, de tot cor.

    ResponElimina
  25. Lo d'Alcanar és una mica fosc i no per la part que ve de l'Ajuntament precisament.

    A mes em diu la intuició que han anat a pillar al menys corrupte de lo que corre pel món del politiqueo,
    El defecte de Montserrat és plantar cara a un monstre i viure en un poble una mica caimita politicament parlant.

    Però bé, lo temps dirà i ficarà cada cosa al seu lloc

    ResponElimina
  26. Pos de moment lo vostre decàleg molt efectiu no sembla que sigue...lo trist de tots aquests casos de corrupció a Catalunya és que ens el comencem a mirar des d'una òptica patriòtica, com a víctimes d'una persecució del govern espanyol i acarnissament cap a elements nacionalistes, la única diferència d'abans és que com eren dels seus (CiU amb el PP i ERC quan gobernava el PSOE) pos miraven cap a un altre costat...com s'exp.lica que pujol en Banca Catalana i amb de la Rosa se'n va sortir de "rositas" i ara sigue lo defraudador nº 1. Si el Pablo Iglesias de vegades ja té raó amb el de la "casta" (tot i que ell en certa manera també està dins d'ella)...el funcionament de les relacions polítiques al nostre país té un funcionament més semblant a una organització mafiosa que aun estat democràtic. Ah, molt interessant Remei, el petit "culebron" que ens estàs deixant anar...cert o no, pot ajudar a explicar moltes coses.

    ResponElimina
  27. Lo temps sempre fica les coses al seu lloc i les hemeroteques són divertidíssimes.

    Alguns es queden en lo cul a l'aire, però tranquils que mai donen la cara, de fet, després d'adular fins la sacietat, es giren l'esquena entre ells
    Ni amistats, ni sentimetns de companyerisme, ni un cony de faba, I

    Al PP no li cal que es movilitze la gent, ja ho fa Rajoy:

    “Vamos a intentar hacer en España lo que Jaume y todos vosotros hicisteis en Baleares”.

    Y nadie ha dicho, al menos que yo conozca, en ningún tribunal, nada de la persona a la que acaba usted de citar (Fabra), que como es evidente tiene la presunción de inocencia y para nosotros es un ciudadano y un político ejemplar. Y me temo, por si a alguien no le gusta lo que acabo de decir, que también para los ciudadanos de Castellón"

    Nada es facil Luis, hacemos lo que podemos. Se fuerte.
    Mañana te llamaré!!
    Això mentre encara li pagaven un sou supermilionari al Barcenas, això si, en diferit segons la Cospedal

    Que tingues sort en lo decàleg però tindras un faenot

    ResponElimina
  28. ..hoy, a las 11:25 de la mañana del dia 24 de Octubre del 2014, leyendo y oyendo lo que se cuenta y se dice por el eter..., todo es un amasijo, un revoltijo, unos se cabrean con otros, se denuncian, los jueces y fiscales (y en algunos casos se les juntan algunas organizaciones) y en este caso como quienes mandan en España, les interesa que cualquier movimiento, para nosotros independentista y para otros secesionista, que se malogre tendremos el espectaculo asegurado, hoy me he enterado por tv, que el pp no solo no paga puntualmente a Catalunya, sino que tampoco paga puntualmente a sus propios compañeros de partido que rigen a otras comunidades autonomas... Susanna, no te compliques la mente, estos pepeistas como el Guti, piensan una cosa, pero cuando escalan el poder dentro del poder, lo que dije ahora es eso otro...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta