8 d’octubre del 2014

L'alcalde d'Alcanar vol obligar Escal UGS a pagar el tancament i desmantellament del projecte Castor



ALCANAR (Montsià).- L’alcalde d’Alcanar ha advertit aquest dimecres que Escal UGS hauria de fer-se càrrec del tancament i desmantellament del projecte Castor. El republicà Alfons Montserrat ha dit que caldrà estar atents per saber què significa que el projecte Castor entra en “hibernació”. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha celebrat l’acord del Consell de Ministres com una notícia “agredolça”, i ha volgut mostrar-se optimista perquè durant el proper any es puga garantir que el desmantellament de les instal·lacions no comporta cap risc per al territori. Així, l’alcalde canareu ha insistit en la necessitat de desmantellar el Castor, per qüestions de seguretat però també perquè costejar el seu manteniment seria excessivament car. A més, Montserrat ha remarcat que el desmantellament hauria d’anar a càrrec de l’empresa.

De fet, Montserrat ha lamentat que l’Estat haja decidit indemnitzar amb 1.350 milions l’empresa promotora, a càrrec del rebut del gas dels consumidors. Així, ha afirmat que Alcanar i altres ajuntaments es reuniran per plantejar possibles accions per evitar la compensació a Escal UGS. En aquest sentit, el republicà ha volgut comparar la indemnització, que l’Estat s’ha compromès a fer un pagament únic en un termini de 35 dies, amb els 1.072 milions d’euros que el govern d’Espanya ha dit que invertirà a tot Catalunya durant el 2015.

Precisament, aquest dimecres la federació d’ERC ha fet una valoració molt negativa del nou pressupost de l’Estat per a Catalunya, i molt especialment a les Terres de l’Ebre. Montserrat ha afirmat que les xifres que s’han conegut són “deplorables”, i que el territori torna a ser un veritable “forat negre” en l’àmbit de les inversions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta