14 d’octubre del 2014

L’alcalde de Sant Jaume avisa que l’Ebre és ara el 'refugi' del caragol poma



SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha advertit aquest dimarts que el riu Ebre està infestat de caragol maçana, i que ningú està posant remei per evitar que la plaga colonitze també el marge dret del Delta. Per tant, ha reclamat la intervenció del govern de l’Estat a través de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), sense oblidar la Unió Europea. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gonell ha afirmat que el caragol poma està començant a afectar el terme de Sant Jaume d’Enveja, tot i les mesures de control i de neteja de la maquinària agrícola que van acordar-se l’any passat. Així, l’alcalde ha donat la raó als arrossaires que van alertar que seria inevitable que el caragol maçana passés de banda a banda del riu, i que l’Ebre s’ha convertit en el “refugi” d’aquesta plaga. De fet, Gonell ha remarcat que, cada vegada que hi ha una pujada de cabal, l’aigua del riu entra als desguassos i els exemplars del caragol maçana s’escampen pels arrossars.

En aquest sentit, Gonell ha reclamat noves ajudes per als pagesos del Delta, per compensar la pèrdua de subvencions de tipus agroambiental, pel fet d’haver assecat els camps per lluitar contra el caragol maçana.

En la mateixa entrevista, Gonell també ha afirmat que la lluita contra els mosquits i la mosca negra hauria de plantejar-se com si fos una inversió turística. Així, ha demanat la implicació de totes les administracions i s’ha mostrat confiat en l’eficàcia del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre. De fet, tot i que enguany l’estiu ha estat força bo, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha assenyalat que el turisme és el principal sector afectat per la presència de mosquits al Delta.

D’altra banda, Gonell ha afegit que abans de final de mes el ple de Sant Jaume d’Enveja aprovarà la moció que el PSC ha anunciat en tots els ajuntaments del Delta, per reclamar a la Generalitat el pagament dels ajuts agroambientals del 2013 i 2014. L’alcalde ha assenyalat que el retard en el pagament dels ajuts agroambientals als arrossaires està afectant el conjunt de l’economia dels pobles del Delta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta