10 d’octubre del 2014

L’Institut Ramon Muntaner impulsa el projecte ‘Patrimoni oblidat, memòria literària’



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- Móra la nova acull els dies 17 i 18 d’octubre la reunió anual de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Les jornades tenen el suport de l’Ajuntament i de l’Institut Ramon Muntaner, que té la seu al Mas de Móra la Nova i que és fundació cultural que dóna suport als centres d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana. D’entre els membres de la secció filològica que assistiran a les jornades destaquen noms com ara Màrius Serra, Joaquim Maria Puyal o Jaume Cabré. Però també hi haurà experts del territori com Olga Cubells, Natxo Sorolla, Roser Vernet, Josep Sebastià Cid o Carles M. Castellà. De fet, la directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), Carme Jiménez, ha explicat a Canal 21 Ebre que en aquestes jornades sobretot es tractaran temes de llengua i literatura a les Terres de l’Ebre i en comarques veïnes com el Priorat i el Matarranya. Així, la directora de l’IRMU ha destacat que les comarques de l’Ebre són un dels territoris de parla catalana en què més s’ha aprofundit en l’estudi i la promoció de la llengua i de la literatura.

 D’altra banda, Jiménez ha explicat un dels projectes de futur de l’Institut Ramon Muntaner. Es tracta de la iniciativa ‘Patrimoni oblidat, memòria literària’. El projecte busca recuperar elements oblidats del patrimoni històric i vincular-los als escriptors locals, amb l’objectiu final de poder fer una exposició itinerant.

A més, aquest cap de setmana l’Institut Ramon Muntaner és una de les entitats col·laboradores en les XII Jornades d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, que enguany es fan a Arnes sobre l’aprofitament de l’aigua en els pobles de muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta