14 d’octubre del 2014

Mas anuncia que la nova votació del 9N necessitarà 20.000 voluntaris i la col·laboració d'entitats i ajuntaments



BARCELONA.- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit que el 9-N hi haurà "locals, urnes i paperetes" d'acord amb "marcs legals preexistents", acollint-se a la competència que té la Generalitat de foment de la participació ciutadana. Mas ha confirmat que la consulta no es podrà celebrar d'acord amb el decret de convocatòria que va signar el 30 de setembre, però ha subratllat QUE això no vol dir que els catalans no puguin votar el 9-N i pronunciar-se, ha dit, sobre la pregunta pactada. Ha explicat que caldran 20.000 voluntaris i la col·laboració d'entitats i ajuntaments, però els locals seran tots de la Generalitat. Es crearà un consell general de participació i el recompte es farà el 10 de novembre.

En una compareixença al Palau de la Generalitat, Mas ha confirmat que la consulta no es pot celebrar d'acord amb el decret perquè està suspès pel Tribunal Constitucional i, per tant, "a efectes pràctics no existeix". Ara bé, el Govern cridarà els catalans a votar el 9-N emparant-se en la competència que té de foment de la participació ciutadana i en marcs legals preexistents, però Mas no ha volgut concretar quins són per evitar impugnacions per part del govern espanyol. "Haurà de trobar la manera de fer-ho (d'impedir-ho), veurem quina magnitud de coses han de fer", ha apuntat. En aquest sentit, ha explicat que ell no signarà cap decret per celebrar aquesta consulta. "Si signo un decret ja sé el que passarà", ha dit.

A efectes pràctics, el president ha indicat que el proper 9-N hi haurà urnes perquè els catalans es puguin posicionar sobre la pregunta pactada fa menys d'un anys, unes urnes que estaran situades en locals que seran en la majoria dels casos de la Generalitat. Es mobilitzaran més de 20.000 voluntaris per a les meses i col·legis electorals, i per això es demanarà la col·laboració activa d'entitats del teixit associatiu i dels ajuntaments que van donar suport al dret a decidir.

Tota la població major de setze anys podrà votar, i com a mínim els mateixos col·lectius previstos en el decret. Fins i tot ha indicat que podran fer-ho els catalans que viuen a la resta de l'estat espanyol però que en el seu DNI consti que resideixen a Catalunya. No hi haurà un registre de participants previ, sinó que els ciutadans que vulguin participar s'hi hauran d'inscriure el mateix dia de la votació. Serà el dia 10 quan es faci el recompte provisional i definitiu de participants i es doni a conèixer el resultat provisional. Es crearà un consell general de participació per supervisar la transparència de tot el procés.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Se podra contar en mi //*//.

    ResponElimina
  2. ... esto es lo que se tenia que hacer desde el principio, ahora bajo mi humilde punto de vista, ya hemos hecho tarde. para proclamar nuestro estado y seguramente republicano e independiente del reino español, tendremos que ir por la linea directa, peticionar a la ONU y pedir ayuda de cascos azules y que no sean españoles, tal vez pedir ayuda a los EEUU, mejor que a los rusos y si no entramos en la UE, concretar tratados y cooperaciones con el estado de Israel, lo bueno hubiera sido saber lo mas exactamente posible el tanto por ciento de los ciudadanos patriotas, el tanto por ciento de botiflerismo, y el tanto por ciento de los que no saben o no contestan o simplemente son neutros, los que tanto les da si les mandan los de aqui o los de los madriles, sobre votar el proximo 9-N..., pues tengo mis dudas, igual nos vienen por tierra catalana 5.000 polisnacionales y 5.000 guardias civiles, los que monten la paradita para votar tendran racion de porra y los que se acerquen a ejercer su derecho al voto seran invitados a que no entren a hacerlo...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta