9 d’octubre del 2014

Sabaté qüestiona la validesa i les garanties democràtiques de la consulta del 9N



TORTOSA (Baix Ebre).- El senador tortosí del PSC, Joan Sabaté, ha qüestionat aquest dijous les garanties democràtiques de la consulta del 9 de novembre. En declaracions a Canal 21 Ebre, i quan només falta un mes per al 9-N, Sabaté ha assenyalat que tot apunta que finalment no es podrà celebrar una consulta tolerada per l’Estat espanyol, amb validesa legal, i que doni resposta als neguits de la ciutadania. Segons Sabaté, el govern de CiU ha aprofitat la llei de consultes, que també va aprovar el PSC al Parlament, per convocar un referèndum que ha provocat una reacció dura del govern del PP a Madrid. A més, Sabaté ha dit que fer un altre tipus de consulta ciutadana, amb la col·laboració de voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’altres entitats, no tindrà cap valor legal ni polític davant de la comunitat internacional.

D’altra banda, Sabaté ha lamentat que els membres del govern del PP no manifesten tota la preocupació que haurien de tenir, davant del procés sobiranista de Catalunya. Segons el senador del PSC, l’executiu de Rajoy no acaba d’entendre que la consulta no és un caprici d’Artur Mas, i que hi ha una part important de la societat catalana que s’ha mobilitzat a favor de la independència. Sabaté ha afegit que caldria donar una “resposta política” a la situació.

Finalment, Sabaté ha acusat a CiU i PP de fer un ús polític i electoralista del conflicte entre Catalunya i Espanya. Així, el senador del PSC ha afirmat que res no fa pensar que abans de les eleccions puguen haver gestos d’acostament entre els dos governs, cosa que ha dit que serà un “error monumental” perquè generà una gran frustració entre la ciutadania. Sabaté creu que Rajoy esgotarà al màxim la legislatura, però en canvi no ha descartat eleccions anticipades a Catalunya.

1 comentari:

  1. ...y tambien la paga, las dietas, ¿y tal vez alguna tarja opaca?... es lo mas preocupante si se logra hacer la consulta (referendum para los de Madrid)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta