15 d’octubre del 2014

Salvadó (ERC) demana al govern 'accions contundents' per evitar 'l'escàndol' de la indemnització del Castor



BARCELONA.- El diputat d’ERC per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha demanat a la Generalitat accions contundents per defensar els consumidors de les conseqüències del tancament del projecte Castor. Salvadó ha aprofitat la sessió de control del Parlament per reclamar al conseller Felip Puig que actuï per protegir els interessos del territori i dels consumidors davant del ·nyap del projecte Castor·, i per evitar que l’Estat deixe les portes obertes a reactivar unes instal·lacions que han provocat més de 500 terratrèmols. També ha dit que és "un escàndol" que l’Estat accepte pagar 1.350 milions a l’empresa de Florentino Pérez en només 35 dies, a costelles dels ciutadans.

Salvadó ha denunciat que "des del primer moment de la tramitació del projecte, els interessos econòmics d’ACS han passat per sobre de qualsevol altra consideració". És un projecte que, segons el diputat, es va tramitar de manera irregular, sense els estudis geològics i sísmics pertinents, i amb una fragmentació administrativa dels projectes per esquivar la tramitació ambiental corresponent. Salvadó ha incidit també en el fet que, tot això, l’empresa ho ha fet sense arriscar ni un euro, amb finançament europeu i amb un blindatge econòmic del negoci.

Davant d’aquesta "indemnització de traca i mocador, en què l’economia del Bernabéu de Florentino sempre guanya", Salvadó ha demanat que "els plats trencats no els acabi pagant la ciutadania amb recàrrecs sobre les factures energètiques". Per això, el diputat ha exigit que "o bé l’empresa o bé el govern espanyol assumeixin les responsabilitats polítiques de les negligències que s’han produït i els costos que se’n deriven". El diputat ebrenc ha finalitzat la intervenció donant suport a les accions judicials que emprendrà la Generalitat, i que han estat resumides pel mateix Puig en la seua resposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta