13 de novembre de 2014

Amposta no farà ple d'ordenances perquè congela els preus públics i els impostos municipals


AMPOSTA (Montsià).- L'Ajuntament d'Amposta congelarà tots els impostos i preus públics municipals per a l'exercici del 2015. Això significa que els preus es mantindran exactament igual que enguany, ja que tampoc s'afegirà l'IPC d'enguany -amb una inflació interanual de només el 0,1%-. La mesura farà innecessària la convocatòria d'un ple extraordinari per a la seua modificació.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha reiterat que la congelació permet mantenir la proposta del govern municipal de no incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania "en moments tan durs per a les economies dels nostres veïns". En aquest sentit, ha anunciat que continuaran les bonificacions a les famílies nombroses, als aturats que vulguin fer ús de la piscina municipal i que seguiran vigent les dues modalitats del Pla de Suport a les Famílies -ajuts a jubilats amb les pensions més baixes i persones a l'atur sense prestacions amb fills a càrrec-.

Segons la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré, la congelació pretén "no augmentar la pressió fiscal" sobre la ciutadania i, al mateix temps, mantenir els serveis "amb la mateixa qualitat" en l'actual context de crisi econòmica. Segons ha afegit, alguns d'aquests preus es mantenen des de fa quatre anys, com és el cas de les llars d'infants, l'obertura d'establiments, l'impost de vehicles o la piscina municipal. També es congelarà la taxa de recollida d'escombraries, que es va reduir un 5% l'any passat i un 10% l'anterior.

Tot i això, ha precisat la regidora, les arques municipals hauran de fer front a un increment dels costos del servei d'un 6%. També quedarà congelat l'impost municipal més important, el de béns immobles -l'IBI-, atès que fins el 2013 s'aplicava l'augment corresponent a la revisió cadastral de 2003. El consistori, assegura no haver sol·licitat una revisió cadastral després que un estudi previ situés els valors per sobre dels de fa deu anys.


Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta