3 de novembre del 2014

Antolí adverteix del bloqueig de la depuradora d'Horta i de la possible reactivació del parc eòlic dels Pesells




HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- L’alcalde d’Horta de Sant Joan ha revelat aquest dilluns que la depuradora del poble encara no pot entrar en funcionament, tot i el que havia assegurat la Generalitat. José Antolí, del PP, ha explicat que fa uns dies es va reunir a Madrid amb el director general d’Acuamed, que li va explicar que el govern català no vol fer-se càrrec de la gestió de la planta, acabada després d’unes obres que van costar més de dos milions d’euros. L’alcalde ha recordat que Horta de Sant Joan és un dels municipis ebrencs que estan sent doblement penalitzats. D’una banda, perquè han de pagar el cànon de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per una depuració que en realitat no s’està fent; i de l’altra, perquè la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) els sanciona per abocar les aigües sense depurar al barranc, tot i tenir la depuradora a punt.

D’altra banda, Antolí ha explicat que una sentència recent determina que la promotora Orta Eòlica podria construir una part del parc eòlic dels Pesells, que el poble d’Horta de Sant Joan va rebutjar en referèndum. El 2012, la justícia va anul·lar l’autorització administrativa que havia fet la Generalitat perquè el projecte s’havia modificat durant la tramitació, i no es van tenir en compte alguns aspectes mediambientals en l’ampliació i els canvis d’ubicació dels molins. Però l’alcalde ha assenyalat que ara el projecte es podria reprendre si la promotora volgués instal·lar els 10 aerogeneradors inicials. Per tant, Antolí ha assegurat que l’anterior equip de govern no va dir la veritat sobre l’estat de la tramitació del parc eòlic.

n la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Antolí, que va assolir l’alcaldia després d’un pacte del PP amb el PSC, ha afirmat que el grup de CiU no ha acabat de digerir que els apartessin del govern municipal. Així, ha afirmat que la relació entre govern i oposició sempre ha estat tensa, i ha recordat que fa uns mesos van acabar al jutjat perquè CiU va intentar “comprar” un regidor del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta