28 de novembre del 2014

CiU garanteix que el servei d’ambulàncies a Alcanar serà millor que l'actual


ALCANAR (Montsià).- La diputada de CiU per la comarca del Montsià, Annabel Marcos, ha volgut defensar aquest divendres el nou model de transport sanitari que el govern català ha dissenyat per a les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Marcos ha justificar el vot contrari de CiU a la proposta de resolució que ERC va presentar la setmana passada a la comissió de Salut del Parlament, per mantenir el servei de 24 hores d’ambulància al municipi d’Alcanar. Una proposta que va prosperar sense el vot de CiU. La diputada convergent ha assenyalat que CiU va introduir una esmena, no acceptada pels republicans, per “garantir” en lloc de “mantenir” el mateix servei d’ambulàncies, tant a Alcanar com en altres pobles del Montsià com ara Sant Jaume d’Enveja. Segons Marcos, “garantir” és millor que “mantenir” el servei, i Salut ha previst un sistema perquè la ciutadania puga estar atesa de manera immediata amb un metge i una infermera.

En la mateixa entrevista, Marcos ha assenyalat que l’important és optimitzar els recursos, i ha insistit a garantir que el nou sistema serà més efectiu, encara que siga sense ambulància les 24 hores. Tot i així, la diputada ha afirmat que confien que les ofertes que presentaran les empreses de transport sanitari serviran per millorar les bases del concurs públic, i per tant per mantenir els serveis actuals.



Per la seua banda, el regidor de Salut d’Alcanar, el republicà Joan Roig, ha reiterat aquesta setmana la satisfacció de l’equip de govern per l’aprovació de la resolució presentada per ERC al Parlament, per mantenir el servei d’ambulància les 24 hores al municipi, tot i els vots en contra de CiU. Roig ha tornat a lamentar que el govern català vulga justificar la retallada del servei de transport al poble amb un canvi de model que substitueix l’ambulància per un VIR situat a l'Ametlla de Mar que no pot transportar pacients, i amb un helicòpter que no pot volar ni de nit ni quan fa vent.

Roig també ha recordat que el municipi d’Alcanar el formen tres nuclis de població i que estan força lluny del seu hospital de referència, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Així les coses, Roig ha reclamat que el govern català compleixi amb el mandat del Parlament sobre les ambulàncies, que respecti la resolució aprovada en comissió i mantingui el servei d’ambulància les 24 hores a Alcanar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta