7 de novembre del 2014

Desallotgen els membres de la PAH Ebre que ocupaven una oficina de Catalunya Caixa d'Amposta


AMPOSTA (Montsià).- Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí l’oficina de Catalunya Caixa d’Amposta ocupada des de fa dos dies per activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a les Terres de l’Ebre. Els membres de la PAH han dormit durant dos dies a l’interior de l’oficina de l'avinguda Alcalde Palau, per reclamar una solució per Àngel Reche, un veí d'Amposta que s’ha vist immers en un procés de desnonament després d’haver perdut la feina i no poder fer front a la quota d’una hipoteca que va signar fa 10 anys. Segons la PAH, després de diverses negociacions es va aconseguir que Catalunya Caixa li concedís una dació en pagament, però no el lloguer social, motiu de l’ocupació de l’oficina de l’entitat.

El desallotjament ha estat pactat prèviament i ha transcorregut gairebé sense incidents. Malgrat això, els activistes han anunciat que continuaran exigint una solució per al cas d'Àngel Reche, desnonat i sense recursos econòmics. Catalunya Caixa, diuen, es nega a oferir-li un lloguer social. La PAH tampoc accepta la proposta de l'Ajuntament d'Amposta i recorda que els bancs, rescatats amb diner públic, tenen a la ciutat 443 pisos buits.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta, Laia Subirats, havien actuat com a mediadors entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’entitat financera. La regidora va assegurar que en cas de no arribar a cap acord entre les parts, l’Ajuntament ja ha activat tots els seus mecanismes per proporcionar-li al veí d’Amposta un pis d’urgència social i també el sistema de recursos d’ajudes i recerca de feina, de manera que “no es quedi a l’atur i sense casa”.

Imatge Som Força

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta