17 de novembre del 2014

El cicle Cinema al Pati aborda a Amposta el fenòmen de la violència de gènere



AMPOSTA (Montsià).- Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, aquest 25 novembre, el Centre d'Art Lo Pati coorganitza dos dies de projeccions amb activitats paral·leles. Així, 'Cinema al Pati: una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones', aborda aquesta problemàtica des d’un punt de vista internacional i amb segell d’autor, programant tres pel·lícules (dos de ficció i un documental) que aborden diversos casos de violència contra les dones arreu del món, un taller dirigit a professionals, i una performance inaugural.

En primer lloc, es podrà veure 'Pink Saris' ('La revolució dels saris rosa') de Kim Longinotto (Índia - Regne Unit, 2010), una de les realitzadores europees de documentals més activa i reconeguda per tractar temes controvertits amb sensibilitat i compassió. Sampat Pal: casada per obligació de molt jove, va anar a parar a una família que la maltractava i l'obligava a treballar molt dur. Lluny del que és habitual, Sampat va abandonar-los per convertir-se en la líder de la Gulabi Gang (la banda rosa), un grup de dones de la regió índia d’Uttar Pradesh, identificables pels seus saris roses, que lluiten contra els matrimonis forçats i l’assetjament que patixen moltes dones joves. Una mirada dura però alhora divertida envers aquestes activistes i la seua carismàtica líder. Això serà divendres, 21 de novembre, a les 19:30 hores.




Tot seguit, es projectarà 'El Cairo 678', de Mohamed Diab (Egipte, 2010), basada en la història real de tres dones de diferent classe social i la seua lluita per defensar-se contra l'assetjament sexual omnipresent a Egipte. Dirigida per un dels més prometedors guionistes egipcis del moment, 'El Cairo 678' és la seua primera pel·lícula com a director, on el joc de la ficció li dóna ales per parlar d’un tema espinós que revela una intrigant cara oculta d'Egipte que el món amb prou feines ha vist. La projecció serà dissabte, 22 de novembre, a les sis de la tarda.




Finalment, es veurà 'La Por' (Catalunya, 2013). Estrenada l’any passat després de passar per festivals com Londres o la Seminci de Valladolid, i on Jordi Cadena torna a parlar d’un tema complicat: com en la seua pel.lícula anterior ('Elisa K', codirigida amb Judith Colell). Així, el director radiografia una xacra social en un drama sense concessions, que retrata una situació inexplicable. Jordi Cadena presentarà la pel·lícula acompanyat per la també directora catalana Judith Colell. Això serà dissabte, 22 de novembre, a les 20.30 hores.



Les projeccions se complementaran amb debats (un conduit per Assumpta Eixarch, antropòloga social experta en temes d'immigració, i l’altre pels esmentats Jordi Cadena i Judith Colell); un taller adreçat a professionals, que entén el teatre com una eina d’intervenció social, a càrrec de Bienve Borràs, actriu i professora de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta; i una acció poètica a càrrec de l’artista multidisciplinària Mariaelena Roqué, acompanyada per la soprano Ilona Shneider.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta