24 de novembre del 2014

El Conservatori de Música de Tortosa inaugura les noves instal·lacions al Palau Despuig



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa ha inaugurat aquest divendres les seues noves instal·lacions al nucli antic de la ciutat, després de les obres de restauració i adequació del Palau Despuig, edifici annex al Palau Oriol, fins ara seu del centre. Amb aquesta inversió, de gairebé un milió d'euros, la Diputació de Tarragona dóna resposta a les necessitats d'espai, ocasionades per la creixent demanda d'estudiants de música, i d'aquesta manera, referma la seua aposta per la qualitat dels nou centres educatius que gestiona arreu del territori. El president de la Diputació, Josep Poblet, va ressaltar que la unió del Palau Oriol i el Palau Despuig ha permès que el Conservatori haja pogut ampliar les seves aules oferint, així, un millor servei als més de 350 alumnes que hi estan matriculats. Per la seua banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair a la Diputació la realització d’aquestes obres, “ja que són també una aposta de ciutat”. Finalment, el director del centre, Joan Carles Fabra, ha donat les gràcies a la comunitat educativa per la paciència que ha tingut al llarg del temps que han durat les obres, i ha afirmat que l’actuació és un pas més en el camí del Conservatori per continuar sent un referent.

Les obres, iniciades l’any 2011, han unit internament els dos Palaus, tot conservant els accessos independents des del carrer de la Rosa. A més, s’ha incorporat una escala nova la Palau Despuig que comunica verticalment els dos nivells. En una segona fase, s'han executat les obres de cobriment del Palau Despuig, que van finalitzar a principis del 2014. El Palau Despuig, igual que l’annex Palau Oriol, és un edifici representatiu de l’estil gòtic civil català dels segles XIII-XVI. La inauguració de l’ampliació del Conservatori de Tortosa s'ha emmarcat en els actes del 40è aniversari.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta