24 de novembre del 2014

El govern de Tortosa aprova l'últim pressupost del mandat, amb els vots en contra del PSC, ERC i ICV


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprova aquest dilluns al matí el pressupost municipal per al 2015. Els comptes s'han aprovat amb la majoria absoluta del govern de CiU, l'abstenció del PP i PxC, i els vots en contra del PSC, ERC i Iniciativa-Entesa per Tortosa. Per la seua banda, el PSC ha afirmat que els comptes no són prou socials, i que no recullen les propostes que havien fet els socialistes. Els republicans, en canvi, han justificat el seu vot en contra per la falta d'inversions i de participació ciutadana. Finalment, Iniciativa, que també ha votat en contra del pressupost, ha anunciat que deixa de participar en les reunions per consensuar un nou model de piscines. Durant el ple del pressupost, a més, el govern de CiU ha anunciat l'existència d'una partida per redactar el futur pla estratègic de Tortosa, una de les promeses electorals de Ferran Bel l'any 2007.

El pressupost supera el 31,1 milions d’euros, un 0,6 per cent més que l’anterior. Les inversions seran una part molt minsa del pressupost de l’últim any del mandat, amb una despesa global d'uns 300.000 euros. Però l’equip de govern també ha previst altres inversions finançades amb romanents i noves subvencions, com ara la reforma de la plaça Mossèn Sol o l’actuació de les cases de la catedral.

Tant l’alcalde Ferran Bel, com la regidora d’Hisenda, Matilde Villaroya, van explicar que aquest pressupost és fruit del treball realitzat els darrers vuit anys, per redirigir i racionalitzar els comptes, i també per millorar la gestió dels ingressos. A més, van voler destacar que el pressupost reflecteix el compliment del compromís de deixar l’endeutament a nivells inferior a 2007, quan CiU va assolir l’alcaldia. En aquest sentit, per aquest 2015 es preveu amortitzar 5,5 milions d’euros deixant l’endeutament en 38 milions d’euros, i amb un ràtio per sota del 90%, mentre que normativa de l’Estat fixa el límit en el 110%.

En aquest sentit, des de l’equip de govern asseguren que s’han posat les bases per poder invertir complint els compromisos i seguir reduint l’endeutament global. I tot i que al pressupost només hi figuren unes inversions per 300.000 euros, les obres previstes pel govern de Ferran Bel per aquest 2015 se situen al voltant dels tres milions d’euros. Entre les inversions més destacades hi ha la remodelació de la plaça Mossèn Sol al barri del Rastre, l’actuació a l’entorn de davant la façana de la catedral de Tortosa, la continuació del passeig de Ronda o la finalització de l’avinguda Canigó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta