18 de novembre del 2014

El nou jutjat penal funcionarà al gener i el govern preveu una reordenació dels jutjats de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, ha confirmat que el proper dia 1 de gener de 2015 entrarà ja en funcionament el reivindicat segon jutjat del penal de Tortosa, un dels tres que el govern espanyol va aprovar crear recentment a tot l'Estat. Inicialment, el nou jutjat compartirà les mateixes dependències de l'actual jutjat penal de Tortosa, a partir de la reorganització de l'espai existent. Però la idea del govern és que en cinc o sis mesos s'acabi traslladant a l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra, al barri de Ferreries, on es troba ja, actualment, el jutjat Social. Aquesta ubicació, però, està pendent de noves obres de remodelació d'aquest edifici, que es pressupostarà per aquest 2015 i executarà l'empresa pública Gisa. Les condicions de l'espai, segons Pallarès, compliran els requisits necessaris perquè puga funcionar com a jutjat penal, permetent l'accés directes amb vehicles dels cossos policials.

En aquest sentit, el president de l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa, Josep Baubí, rebutjava la setmana passada que la creació del nou jutjat penal no servisca per agilitar la construcció del nou edifici judicial, previst al carrer de la Mercè. Baubí va recordar que fa anys que la Generalitat va anunciar la construcció del nou edifici dels jutjats, i que el solar ofereix una imatge lamentable. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el president veïnal va exigir més seriositat a la Generalitat i que no faci més "pedaços".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta