12 de novembre del 2014

El nou president d’Òmnium a l’Ebre aposta per fer eleccions urgents, encara que siga sense llista unitària



TORTOSA (Baix Ebre).- El nou president d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Josep Moragrega, ha afirmat aquest dimecres que la majoria social de Catalunya està a favor de la independència, i que ara és el moment de trobar un sistema democràtic i amb garanties perquè això es puga visualitzar des del punt de vista de l’Estat espanyol i a escala internacional. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Moragrega ha fet una valoració molt positiva dels resultats del 9-N a les Terres de l’Ebre i al conjunt del país. De la mateixa manera, ha remarcat que ara mateix no és realista plantejar-se la possibilitat de fer un referèndum legal i vinculant, i ha descartat un acord amb el govern espanyol del PP o fins i tot amb el PSOE. Així, el president d’Òmnium a l’Ebre ha apostat per un avançament electoral a Catalunya. Però Moragrega ha afegit que només la ciutadania decidirà si són unes eleccions plebiscitàries o de tipus constituent. En qualsevol cas, ha deixat clar que és “urgent” fer unes eleccions, ja que el govern de CiU ja ha exhaurit el seu programa electoral amb el 9-N.

Moragrega ha assenyalat que la legislatura actual està esgotada en quant a objectius, i que a la societat catalana hi ha hagut una sèrie de canvis que no estan prou ben representats en el Parlament. En aquest sentit, el president d’Òmnium a l‘Ebre ha afegit que seria important fer unes noves eleccions i constituir un altre Parlament que puga fer “passos segurs” cap a l’horitzó nacional que demani la ciutadania.

D’altra banda, Moragrega ha rebutjat que es parli de “llista de país” per referir-se a una candidatura unitària a favor de la independència. Segons el dirigent d’Òmnium, el país és de tots, sense excloure els que no volen que Catalunya siga independent. En qualsevol cas, Moragrega ha dit que el més important, més enllà de la llista unitària, és que els partits sobiranistes facin una aposta “clara i inequívoca” sobre la independència de Catalunya.

1 comentari:

  1. Pot ser primer hauríem d´arreglar el nostre país que fa fàstic idesprés parlem de la independència.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta