20 de novembre de 2014

El Parlament reclama la gratuïtat de l'autopista AP-7 a l'Ebre mentre no s'executen les obres de l'autovia


BARCELONA.- Els grups de CiU, ERC, PSC i ICV han aprovat una proposta de resolució al Parlament instant el Ministeri de Foment que respecti la proposta de traçat per al projecte de l'autovia A-7 consensuada pels municipis de les Terres de l'Ebre i, mentre no s'executi l'obra, s'alliberin els peatges del tram ebrenc de l'autopista AP-7. La resolució s'ha debatut aquest dimecres a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, on ha estat aprovada per àmplia majoria. La diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé, que ha impulsat l'acord, ha recordat que l'estudi informatiu del govern espanyol continua trencant el poble de Campredó i que "impossibilita el seu creixement".

En aquest sentit, la diputada ha demanat "lleialtat" a Foment a l'hora de respectar les reivindicacions territorials arran l'aprovació de l'estudi informatiu del subtram entre La Jana i el Perelló del projecte de l'autovia A-7. "En cap moment ha tingut en compte les al·legacions presentades", ha recordat. La proposta de resolució, precisament, apel·la a "respectar" el pacte assolit l'abril de 2005 entre tots els partits ebrencs, ajuntaments i Delegació del Govern per consensuar el traçat i que es va trametre al govern espanyol.

En aquesta línia, Roigé ha exigit una redacció dels projectes dos trams que afecten les Terres de l'Ebre -de la Jana al Perelló i, des d'aquest municipi fins l'Hospitalet de l'Infant, "respectant la voluntat dels municipis" i executant les obres "de forma immediata", després de deu anys de tràmits burocràtics en la redacció i execució. Mentre no s'executin les obres i es posi en marxa la nova infraestructura, la resolució exigeix la gratuïtat del tram ebrenc de l'AP-7 "per als vehicles que entrin i surtin pels peatges de Vinaròs-Ulldecona-Alcanar i el de l'Hospitalet de l'Infant-Móra d'Ebre".

Via ACN
Imatge CiU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta