17 de novembre del 2014

El PSC de l'Ebre amplia les esmenes al pressupost de l'Estat amb motiu del tràmit al Senat


TORTOSA (Baix Ebre).- La millora de les infraestructures a les Terres de l’Ebre, generar ocupació i l’atenció al Delta configuren bona part de les esmenes que els socialistes de l’Ebre han presentat als pressupostos generals de l’Estat, que al desembre entraran en el tràmit al Senat. Així ho han explicat aquest dilluns el senador Joan Sabaté, portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, i Francesc Miró, portaveu del PSC de l’Ebre i candidat a l’alcaldia d’Amposta. En el debat a la Cambra Alta es tornaran a entrar les esmenes socialistes que es van portar al Congrés. En primer lloc, es tracta de la segona fase del Pla d’Industrialització de les Terres de l’Ebre, amb una quantitat de 10 milions d’euros. Sabaté ha insistit en la importància d’aquesta segona fase, que el govern del PP ha desatès fins ara, ja que incidiria en la industrialització i generació d’ocupació al territori.

“Serà la tercera vegada que portem l’esmena per donar continuïtat a una pla que el govern socialista va incorporar en els pressupostos del 2010”, ha subratllat Sabaté. Els socialistes també insisteixen en la necessitat de recuperar la subvenció que s’atorgava a l’Observatori de l’Ebre, 80.000 euros, l’eliminació de la qual ha afectat importants línies de recerca de l’ens. La resta d’esmenes presentades estarien incloses en l’addicional tercera de l’Estatut que s’està incomplint de manera flagrant, i que els socialistes titllen de “provocació a Catalunya”. En total serien 1.000 milions d’euros, en què des del PSC de l’Ebre es demana incloure els dos trams de l’A-7 entre la Jana i el Perelló i el Perelló i l’Hospitalet de l’Infant, per “tancar una artèria que és importantíssima per al territori i que articula el Llevant espanyol amb la resta d’Europa”.

També s’hi ha presentat esmenes per a les variants de l’N-420 a Corbera d’Ebre i Gandesa, i per a la renovació de la línia ferroviària entre Reus i Móra la Nova. En el Senat s’hi incorporaran dues esmenes més, també en el marc d’aquesta addicional tercera. Es tracta de la construcció d’una guarda costera i cinturó de zones humides de decantació a la badia dels Alfacs, i l’adequació de la sortida a Amposta pel nou pont sobre l’Ebre a l’N-340. Així, Miró ha recordat que “la construcció de la guarda costera és fonamental des del punt de vista turístic i mediambiental, per la protecció dels arrossars; una actuació que ha estat reivindicada pels ajuntament d’Amposta i la Ràpita amb un pressupost global de 20 milions d’euros". També ha subratllat que l’esmena per millorar la sortida des del nou pont a Amposta, que s’ha arranjat, és clau per millorar la seguretat i la comunicació. Els socialistes han insistit que “no fem propostes de campanar, sinó que presentem esmenes assumibles per fer front a uns pressupostos pràcticament inexistents i que discriminen negativament les Terres de l’Ebre”.

Imatge PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta