10 de novembre del 2014

El 'Sí-Sí' guanya a les Terres de l'Ebre amb el 85,3%, més de quatre punts per damunt del resultat a Catalunya



TORTOSA (Baix Ebre).- Ja és l’endemà del 9-N. La consulta o el procés participatiu ja és història. Història amb majúscules. El 'Sí' a la independència de Catalunya es va imposar ahir diumenge amb contundència. Més del 80% dels 2,5 milions de persones que van votar a la consulta van optar pel ‘Sí-Sí’, en una jornada sense incidents importants. A les Terres de l’Ebre van votar més de 65.000 persones. El ‘Si-Sí’ va rebre el 85,3% dels vots i també va guanyar clarament en totes les poblacions.

Més de 65.000 persones de les Terres de l’Ebre van participar ahir diumenge en la consulta alternativa del 9-N. En una jornada sense incidents, la gent del territori va votar majoritàriament a favor de la independència de Catalunya, amb el 85,3% de vots a favor del ‘Sí-Sí’. Així, el doble 'Sí' va rebre 55.932 vots, mentre que el 'Sí-No' va tenir 3.878 vots; i el 'No', 2.379 vots.

Per exemple, el doble ‘Sí’ va guanyar al municipi de Tortosa, amb un 84,04% dels vots i una participació de 10.587 persones. En una primera valoració als mitjans de comunicació, l’alcalde Ferran Bel va admetre que no s’esperava unes dades tan positives, i més tenint en compte les dificultats que hi ha hagut per organitzar la consulta del 9-N. En total, el Sí-Sí va obtenir 8.896 vots.

De la mateixa manera, el Sí-Sí també va guanyar a Amposta, amb el 80% dels vots. En el cas de la capital del Montsià, el sí-sí va rebre 5.954 vots. Finalment, a Móra d’Ebre i Gandesa el Sí-Sí també va guanyar amb una certa contundència. Per la seua banda, a Móra d'Ebre, on van votar un total de 2.115 persones, el doble 'Sí' va imposar-se amb un total de 1.799 vots. En el cas de Gandesa, aquest 9-N van votar 1.161 persones. El 'Sí-Sí va rebre un total de 1.002 vots. A més a més, a Gandesa també van votar ahir els veïns i veïnes d'Horta de Sant Joan que van acceptar desplaçar-se aquest 9-N fins a l'institut Terra Alta. Finalment, ho van fer 437 persones, més d'una tercera part dels 900 votants cridats a les urnes. El 'Sí-Sí' va rebre 395 vots de la gent d’Horta de Sant Joan, l’únic municipi del territori que no tenia urnes el 9-N.

Escrutini provisional. El 80,72% dels ciutadans que han participat en el 9-N han votat 'Sí-Sí', amb el 88,44% escrutat, ha anunciat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha concretat que això representa un total de 1.649.239 persones. El 10,11% ha apostat pel 'sí-no', el que vol dir 206.599 persones, i el 4,55 ha optat per votar en contra, és a dir, 92.939 participants. La resta s'han repartit entre el vot afirmatiu en la primera pregunta i el blanc en la segona, amb un 0,98% (19.969 persones); el vot en blanc total, amb un 0,56% (11.443 votants), i les altres opcions, que suposen un 3,09%, 63.037 persones.

Un total de 2.043.226 persones han votat en el procés participatiu del 9-N a tot Catalunya amb el 88,44% de meses escrutades, que representen 5.921 del total de 6.695 punts de votació. Així mateix, el Govern de la Generalitat ha estimat que amb la participació definitiva s'arribarà al voltant de les 2.250.000 persones. Unes xifres que ha donat a conèixer la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Un total d'1.142.910 persones havien participat fins la una del migdia en el 9-N a tot Catalunya, una xifra que havia augmentat fins a 1.977.531 persones les sis de la tarda.

Primera valoració de Mas. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat aquest diumenge que el procés participatiu del 9-N suposa un "pas de gegant" cap a la consulta definitiva, i ha recriminat a l'Estat que la seua primera reacció en boca del ministre de Justícia sigui de "miopia política" però també "d'indiferència i també d'intolerància", fins i tot en alguns moments "d'amenaça". Mas ha constatat l'"èxit total" de la jornada malgrat les dificultats, tenint en compte que han votat més de dos milions de persones. Al seu parer, el 9-N demostra que avançant junts, "s'avança més i millor", i també que Catalunya vol governar-se a ella mateixa.

L'ANC crida a treballar per la nova etapa. Eufòria al Born Centre Cultural, que s'ha convertit aquest diumenge en la seu de l'ANC i d'Òmnium per seguir el 9-N. Les presidentes de les dues entitats, promotores de la campanya Ara és l'hora, ha instat a treballar per iniciar a partir d'aquest dilluns una "nova etapa per construir la Catalunya del futur", ha dit Carme Forcadell. "Ja mai més demanarem permís per ser qui som", ha afegit Casals en el que entén com un pas "irreversible". "Tornarem a les urnes ben aviat per aconseguir la independència", ha apuntat en l'única referència electoral. Entre crits d'independència, Forcadell ha afirmat que les xifres de participació constaten que la justícia espanyola "ja no ens fa por per més que amenaci".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta