4 de novembre de 2014

Els 89 ous de tortuga babaua traslladats al Delta no sobreviuen per l'excés de la humitat freàtica de la sorra


DELTEBRE (Baix Ebre).- Els 89 ous de tortuga babaua (Caretta caretta) que es va traslladar a finals d'agost de la platja de l'Arrabassada de Tarragona a un espai protegit del delta de l'Ebre no han sobreviscut. Els experts ho atribueixen a un excés de la humitat freàtica de la sorra per les intenses pluges, segons ha confirmat el Departament d'Agricultura. La decisió de traslladar el niu es va consensuar entre els tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina i científics de la UB pel risc d'inundació a causa d'un possible temporal i l'acció perjudicial de la presència de banyistes i el pas de maquinària. Malgrat que es va ubicar en un espai restringit i vigilat, finalment la posta no ha tirat endavant.

Divendres al vespre, els tècnics es van desplaçar a la Punta de la Banya per analitzar l'estat dels ous, coincidint amb el dia 69 de la posta. Allà va poder comprovar que, malgrat que el niu s'havia tapat durant els dies de pluja, la sorra presentava uns elevats índexs d'humitat, probablement per l'elevada pluviometria registrada a la zona durant els dos últims mesos.

Els exemplars desenterrats dijous es recuperen

D'altra banda, 11 dels exemplars de tortuga babaua extrets dijous d'un altre niu localitzat a la platja Llarga de Tarragona es recuperen favorablement al centre de recuperació del Canal Vell, també al delta de l'Ebre. Les cries s'han marcat individualment per tal fer-ne un seguiment i ara es pretén aconseguir que puguin alimentar-se per si mateixes i comencin a créixer. Si sobreviuen, s'alliberaran un cop passat l'hivern. En paral·lel, després d'extreure mostres genètiques als diferents exemplars els científics analitzen si l'autora de totes dues postes és una mateixa tortuga. Si aquest extrem s'acabés confirmant, es tractaria del primer cas registrat a la Mediterrània occidental.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta