11 de novembre del 2014

Josep Bayerri sosté que l’Estat espanyol 'mai' acceptarà un referèndum legal i vinculant a Catalunya



TORTOSA (Baix Ebre).- El periodista tortosí Josep Bayerri, representant del Baix Ebre en el Pacte Territorial pel Dret a Decidir, ha apuntat aquest dimarts que és impossible que l’Estat espanyol puga acceptar la celebració d’un referèndum legal i vinculant sobre la independència de Catalunya. De fet, a partir dels resultats del procés participatiu del 9-N, Bayerri calcula que un referèndum en què hagués votat el 51% del cens electoral, i amb una única pregunta amb resposta ‘Sí’ o ‘No’, encara podria donar un resultat favorable a la independència de Catalunya, amb un percentatge del 55% de vots afirmatius. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bayerri ha afegit que seria al voltant del 60% de participació -en un hipotètic referèndum per la independència- quan els vots a favor del “Sí’ i els del ‘No’ començarien a igualar-se.

En aquest sentit, Bayerri ha remarcat que a Espanya també han fet aquests comptes, i que cap dirigint polític espanyol deixarà fer un referèndum sobre la secessió de Catalunya. Ni el popular Mariano Rajoy, ni el socialista Pedro Sánchez, ni el líder de Podemos, Pablo Iglesias. Per tant, el membre del Pacte Territorial del Dret a Decidir ha afirmat que confia en la “lucidesa” dels polítics catalans per trobar una solució. Així, quant a unes possibles eleccions plebiscitàries, Bayerri ha apostat per una llista de país amb els partits del bloc sobiranista, però amb quatre independents encapçalant les candidatures a les quatre províncies.

En la mateixa entrevista, Bayerri ha valorat molt positivament la victòria del Sí-Sí a les Terres de l’Ebre amb un resultat del 85%, quatre punts per damunt de la mitjana catalana. De la mateixa manera, el periodista ha celebrat que la Generalitat haja organitzat en vegueries el dispositiu del 9-N.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta